Home  | Informatie | Contact | Facebook

Klomppop Festivalweekend 2018, Programma en Informatie

Zeeland heeft tegenwoordig een gevarieerd palet aan popfestivals, die zich allemaal willen onderscheiden. Het lukt Klomppop Festivalweekend in Ovezande al 38 jaar om relevant te zijn. Het festival heeft een sfeervol festivalterrein, is laagdrempelig voor een breed publiek en heeft voldoende diepgang voor de liefhebbers. Klomppop heeft een line-up die met de tijd mee gaat en de vinger aan de pols houdt van de laatste kwaliteitspop en hiphop uit Nederland of België. Drie dagen in het laatste weekend van mei compleet met een volwaardig straattheaterprogramma op zondagmiddag.

26 mei, de zaterdag van Klomppop Festivalweekend heeft meerdere headliners: RONDÉ, bekend van de hit ‘Run’ en ‘Naturally’. Moss volgens kenners de beste indierockband van Nederland en hitkanon Kraantje Pappie, na zijn single ‘JA!’ met Bizzey nu weer hoog in de hitlijst met ‘Little Craney’. Opener op de Mainstage is de hiphopband The Cool Quest.

In de tweede tent spelen o.s. Canshaker Pi (garagerock), EUT (indiepop), Dirk. (noiserock) en afsluiter FATA BOOM. Klomppop biedt podium aan lokale acts uit Zeeland en West-Brabant, zowel opkomend als reeds gearriveerd: De Hobbyisten, Screw Houston, Zink, Rites, Charades. De derde tent van het festival draagt de naam Oâlles Loco? en doet vanaf het einde van de middag dienst als dampend feestpaleis met de dj’s van Poar Neem’n, feestband Kennèh, de ongekroonde koning van elke feestkroeg DJ Timski en de charmante DJ Aardbei Macht Frei.

Klomppop begint op vrijdag 25 mei met de zes finalisten van competitie Spectra voor jong Zeeuws talent. Chav & Qube, Gapy, Hunterstreet, Potential Wonder, Stockholm Syndrome en Tricycle strijden om de winst De avond wordt aangevuld met Hausmagger, de Nederlandstalige rockband rond poëet Theo Wesseling (ex-Rembo & Rembo). Treehook, met hun noiserock één van de hoogtepunten van Klomppop 2017 sluit de vrijdagavond af.

De zondag van Klomppop Festivalweekend mag met recht de familiedag genoemd worden. Het festivalterrein breidt deze dag uit naar de straten rond het sportveld en strekt tot het middeleeuwse kerkje midden in het dorp Ovezande. Een braderie en kindermarkt vormt het decor voor de straattheatermiddag met twaalf (inter)nationale topacts. O.a. Oddlings, Lejo en Scott & Muriël komen naar het festival.

In ’t kerkje zijn sessies met akoestische muziek en aan het einde van de middag vormen de tenten weer het middelpunt van het muziekprogramma. Folkband Squander Squad met een mix van covers en eigen werk brengt het feestje aan gang. JP and The Seeger Session band zet dat voort in de mainstage. Deze bigband brengt een ode aan de folktraditionals van Pete Seeger. The Shoals Connection pakt het dan weer over en vervolgens is het de beurt aan de feestcoverband PROOST! om het weekend sensationeel af te sluiten

Klomppop Festivalweekend hanteert laagdrempelige prijzen voor consumpties (€2,20 per munt) net als voor de kaarten in de online voorverkoop: €26,50 voor een weekendticket en als je met tien vrienden tegelijk besteld krijg je er zelfs één gratis. Losse kaarten voor de zaterdag zijn €21,50 en een campingticket is €11,50. Kinderen tot en met 12 jaar hebben op vrijdag en zaterdag gratis entree. Op zondag betaald iedereen vanaf 8 jaar vijf euro bijdrage voor het artiestenprogramma aan de dorpskassa. Voor de zondag is geen losse voorverkoop, een weekendticket geeft wel toegang. Vanaf het treinstation in Goes rijdt een pendelbus naar het festivalterrein (behalve op zondag). Parkeren en toiletbezoek is gratis bij Klomppop, zoals dat nog gaat bij laagdrempelige kwaliteitsfestivalletjes.


————————————

Klomppop Festivalweekend 2018
vrijdag 25 mei 20:00uur – 01:30uur
zaterdag 26 mei 13:00uur – 01:30uur
zondag 27 mei 2018 11:00uur – 23:00uur

Sportpark De Fazant – Ovezande

Line-up:
VRIJDAG 25 MEI:
HAUSMAGGER – TREEHOOK
SPECTRA-FINALE: POTENTIAL WONDER, CHAV & QUBE, GAPY, TRICYCLE, HUNTERSTREET + STOCKHOLM SYNDROME

ZATERDAG 26 MEI:
MOSS – RONDÉ – KRAANTJE PAPPIE – THE COOL QUEST CANSHAKER PI – EUT – DIRK. – FATA BOOM – DE HOBBYISTEN – KENNÈH – POAR NEEM’N – RITES – ZINK – CHARADES – SCREW HOUSTON  – DJ TIMSKI – AARDBEI MACHT FREI

ZONDAG 27 MEI:
STRAATTHEATER, BRADERIE & KINDERMARKT
Arno Huibers met Clowns Kado, Merkel en Vannix met Pêt-à-Porter, Scott en Muriël met The Two By Two Show, Oddlings met Mannekino, Mimo Huenchulaf, Mauranga met On The Edge, Look & Smile met Shopping Lady, Leo Petersen met Lejo, Evert van Asselt met Das Raar, Krijmfresj met Symphonic Fantasy, Circo Eguap met Rolling bag, Cia Rampante met With Tent

Muziek:
PROOST! – JP & THE SEEGER SESSION BAND – SQUANDER SQUAD – THE SHOALS CONNECTION – AKOESTISCHE SESSIE IN ’T WIT ARJAENTJE

Informatie over toegangsbewijzen
Voorverkoop:
ticketlink: https://klomppop.stager.nl/klomppop/tickets

Weekendtickets vrij/zat/zon: 26,50 euro
10 vrienden weekendticket: 240 euro
Dagkaart Vrijdag: 6,50 euro
Dagkaart Zaterdag: 21,50 euro
Campingticket 11,50euro
Vrijdag en zaterdag is gratis voor kinderen tot en met 12 jaar mits onder begeleiding van volwassene.
Voor zondag is er geen voorverkoop van dagkaarten, bijdrage voor artiesten/muziek is 5 euro voor iedereen van 9 jaar en ouder.

Pendelbus vanaf Goes NS tussen 12:30uur en 02:00uur. Op ieder half uur vanaf Goes en elk heel uur vanaf festivalterrein Ovezande. 5 euro per rit p.p.
Parkeren bij festivalterrein is gratis

Media
www.klomppop.nl
www.facebook.com/klomppop
www.instagram.com/klomppop
Twitter: @klomppop
Event-pagina:
https://www.facebook.com/events/452745905086766/

Het volledige blokkenschema is te vinden in de TIMESQUARE-APP
www.tmsqr.com

Sorry, comments are closed for this post.