Home  | Informatie | Contact | Facebook

Persbericht: Dorpsraad Ovezande maakt zich sterk voor behoud dorpssupers

De dorpsraad van Ovezande maakt zich sterk voor het behoud van de supermarkt op het dorp en heeft hierover deze week een brief gestuurd aan het gemeentebestuur van Borsele. De dorpsraad roept het gemeentebestuur op zich in te zetten voor het behoud van een volwaardige winkelfaciliteit voor dagelijkse boodschappen in het dorp. Volgens de dorpsraad staat het voortbestaan van de nog bestaande dorpswinkel in Ovezande en nog drie andere dorpen in de gemeente op het spel door de komst van een tweede supermarkt (Lidl) in Heinkenszand.

In de brief stelt de dorpsraad dat de gemeente de komst van de Lidl in Heinkenszand heeft gestimuleerd en faciliteert, maar dat het gemeentebestuur zich – in de visie van de dorpsraad -onvoldoende rekenschap heeft gegeven van de gevolgen daarvan voor de dorpswinkels en de leefbaarheid in de kernen Ovezande, Kwadendamme, Borssele en Lewedorp.

De dorpsraad roept het gemeentebestuur op zich uit te spreken voor het behoud van een volwaardige winkelfaciliteit in de vier genoemde kernen om daarmee de leefbaarheid in stand te houden. Daarbij stelt de dorpsraad voor een onderzoek in te stellen naar de directe gevolgen van de komst van de Lidl (in combinatie met een Jumbo, die de bestaande Emté gaat vervangen) voor de vier dorpswinkels. Daarbij roept ze het gemeentebestuur op een inspanningsverplichting aan te gaan voor het behoud van een winkelfaciliteit indien de dorpswinkels door de komst van de Lidl de deuren binnen vijf jaar moeten sluiten.

De dorpsraad zal daarbij zelf niet op de handen gaan zitten, maar actief meewerken aan het voorgestelde onderzoek en een oproep doen aan dorpsbewoners om meer inkopen te doen in de dorpswinkels. Zelfs het opzetten van een alternatieve winkelvoorziening sluit de dorpsraad in de toekomst niet uit.

De brief van de dorpsraad Ovezande staat niet op zichzelf. Omdat het probleem ook in andere dorpskernen speelt heeft de dorpsraad een kopie van de brief aan het gemeentebestuur gedeeld met andere dorpsraden met de suggestie dit initiatief te ondersteunen.

Brief aan gemeentebestuur Borsele inzake behoud dorpssupermarkten april 2018

 

 

Sorry, comments are closed for this post.