Home  | Informatie | Contact | Facebook

RK-kerk: Geen dierenzegening, maar verteltheater

Franciscus als inspiratiebron

Dit jaar willen we de viering met dierendag in RK-kerk Ovezande een wat andere invulling geven, dan voorgaande jaren.
Zeker omdat de geplande datum, zaterdag 13 oktober 19.00 uur, wat verder afstaat van dierendag 4 oktober, wordt het meer een Franciscusviering.
Er zal dit jaar geen dierenzegening zijn. Wel mogen kinderen hun (dieren)knuffel meenemen naar de viering. Het belooft zeker een bijzondere avond te worden.
Want we hebben verteltheater “Francesco” uit Gent uitgenodigd. Denijs van Killegem kruipt op een soms aangrijpende en dan weer humoristische wijze in de huid van Franciscus van Assisi. Aan de hand van momentopnamen uit het leven van Franciscus, versterkt met sfeervolle beelden en muziek krijg je een eigentijdse inkijk in het leven van die zeer inspirerende figuur. Aanvankelijk een beetje een charmante flierefluiter en later een diepzinnige getuige van een liefde die alles omvat.

Het leven van Franciscus van Assisi kan jongeren en ook volwassenen erg aanspreken vanwege de intense verbondenheid met alles wat leeft en ademt. Zodoende heeft Franciscus ook voor ons nog altijd een reeks gouden suggesties om tot geluk te komen. Dit alles wordt verweven in een eucharistieviering waarin pastoor van Hees voor zal gaan.

Kortom, een bijzondere viering met na afloop volop ruimte voor ontmoeting onder genot van koffie/thee/fris.

13 oktober Francesco pdf

Sorry, comments are closed for this post.