De winter voorbij..

Nu de dagen warmer worden komt ook de natuur tot leven. Op het perceel waar straks de vlinderidylle moet verrijzen doen de ingezaaide zaadjes hun best om zich om te vormen tot mooie planten en bloemen.

Ook de heren van de werkgroep biodiversiteit zijn weer flink aan de slag gegaan. Zaterdag 27 maart werden er palen aangevoerd en gezaagd om met die paaltjes aan te geven waar de onderhoudsstrook moet komen.

Dinsdagavond 30 maart wordt er klaver ingezaaid op de onderhoudsstrook en er worden vlinderstruikstekken ( in de kleuren paars tot lila) en kleine meidoornstruikjes geplaatst. Daarna moet de werkgroep nog verder aan de slag met het maken en schilderen van een toegangspoort en het maken en plaatsen van een zitgelegenheid.

De omwonenden worden op de hoogte gehouden van de activiteiten via een whatsapp groep. Nu maar hopen dat er in april, bij warm weer, spoedig bloemen en vlinders te ontdekken zijn.

Mochten er mensen zijn met een witte vlinderstruik dan houdt de werkgroep zich warm aanbevolen om er stekken van in ontvangst te nemen. Die blijken nogal in trek te zijn bij vlinders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *