Dierendagviering

Op zaterdagavond 2 oktober wordt wegens de feestdag van St. Franciscus in onze kerk weer een dierendagviering gehouden. Iedereen -katholiek of niet- is daarvoor van harte uitgenodigd. Er mogen kleine dieren in kooitjes, manden of in je armen meegebracht worden, en honden aangelijnd! De al eerder gezegende dieren krijgen weer een zegening zodat ze er opnieuw een jaar tegen kunnen. Ook mogen kinderen knuffeltjes meebrengen. 

In deze viering maken we via verhalen en liederen kennis maken met Franciscus van Assisi, de beschermheilige van de dieren. Werelddierendag wordt gevierd op 4 oktober, de dag na de sterfdag van de grote dierenvriend Franciscus van Assisi. Omdat hij zo vol van Gods liefde was, brandde hij van liefde voor mens en dier en heel de natuur. Franciscus leert ons dat de schepselen in de natuur er niet allereerst zijn om geëxploiteerd te worden, maar dat ze naar God verwijzen.

Het is een mooie traditie in de RK-kerk van Ovezande om de dag van Franciscus te vieren. Wij hopen op een goede opkomst van mens en dier. Paarden en andere grote dieren mogen in de tuin op het gras staan. De viering begint om 19.00 uur. Voorganger is pastoraal werkster Alida van Veldhoven, en Oal In zorgt voor de muziek. Tevens is er kindernevendienst. 

Iedereen is van harte welkom voor de dierendagviering van 2 oktober om 19.00 uur in de katholieke kerk, Hoofdstraat 60 in Ovezande.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *