Druk bezochte kerstmarkt en lichtjestocht bij de Zandplaat

Basisschool De Zandplaat had behoorlijk uitgepakt op donderdagavond 5 december en dat alles voor het goede doel. Met marktkraampjes vol met producten die de kinderen zelf hadden gemaakt en natuurlijk een stand van het goede doel zelf, de Stichting Netherlands Shri Lanka. Maar ook aan de inwendige mens was gedacht, de tafeltjes tussen de marktkramen waren dan ook goed bezet.

Even voor 19.00 uur ging het eerste groepje kinderen, vergezeld door volwassenen,  op stap om het kerstverhaal nog een keertje op een unieke manier te horen. Mooi uitgedoste figuren vertelden, ieder op zijn eigen manier, hoe meer dan 2022 jaar geleden mensen terug moesten naar hun geboortestreek omdat de overheid een goede volkstelling wenste. Voor de hoogzwangere Maria en haar man Jozef een zware tocht.

De lampjes van deze lichtjestocht werden vooral meegenomen door de kinderen zelf en ook ouders en kinderwagens waren behangen met veelkleurige en knipperende lichtjes. Dat er af en toe gewacht moest worden, omdat een eerdere groep nog moest vertrekken bij een onderdeel van het verhaal, was niet erg. Alhoewel het kort daarvoor nog had geregend kon de hele tocht droog worden afgelegd. Aangekomen bij de prachtige kerststal in de kerk, kon men aan het einde van het verhaal nog nagenieten met een heerlijke kop warme chocolademelk. Kortom een geweldige samenwerking tussen school en kerk en hopelijk een goede opbrengst voor de kindertehuizen in Shri Lanka.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *