“En dan naar kostschool….”

Halverwege de vorige eeuw was het gebruikelijk dat jongens van katholieke huize en uit de wat betere milieus naar kostschool gingen. Ook Tom Rentmeester moest eraan geloven. Hoe hij dat heeft ervaren beschrijft hij in zijn nieuwste bijdrage in de rubriek geschiedenis onder het kopje “onderwijs en kerk”

1 thought on ““En dan naar kostschool….”

  1. Beste Tom,

    Mooi en herkenbaar verhaal over je kostschooltijd. Zoals ik je destijds vertelde heb ook ik vijf jaren van mijn jeugd (1966-1971) op een internaat doorgebracht. Ik zat in Bolsward in Friesland bij de paters Franciscanen en onze school was de eerste katholieke middelbare school (HBS) in Friesland en was ook toegankelijk voor meisjes. Een stuk vrijer en moderner dus. Ik heb er mooie herinneringen aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *