Extra gesprek over mogelijke nieuwbouw kerncentrales

Op dinsdag 22 november organiseert de Gemeente Borsele voor de inwoners van Driewegen, Ellewoutsdijk en Ovezande een extra ʻNazomergesprekʼ over de mogelijke komst van nieuwe kerncentrales in Borssele. Burgemeester Gerben Dijksterhuis en wethouder Kees Weststrate gaan graag met inwoners van die dorpen in gesprek onder welke voorwaarden nieuwbouw van kerncentrales voor hen mogelijk is.

Aanleiding

Het Rijk wil twee nieuwe kerncentrales bouwen en zoekt daarvoor een geschikte locatie. Daarvoor kijkt het Rijk onder andere naar Borssele. Naar verwachting bepaalt het Rijk voor het einde van het jaar de voorkeurslocatie. Voordat de Rijksoverheid met de gemeente Borsele in gesprek wil gaan over nieuwbouw, willen we met onze inwoners hebben gesproken onder welke voorwaarden dat voor hen mogelijk is.

Nazomergesprekken

De gemeente Borsele stelt haar inwoners centraal in dit proces en wil als eerste zelf met direct omwonenden praten om te weten wat er speelt. Daarbij is het niet de vraag of men voor of tegen kernenergie is, maar welke voorwaarden er zouden moeten gelden als de vraag komt of er nieuwe kerncentrales in onze gemeente kunnen worden gebouwd. De Nazomergesprekken duren een uur en worden geopend door burgemeester Dijksterhuis. Daarna is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan, vragen te stellen en eventuele zorgen te uiten.

Aanmelden

Het Nazomergesprek vindt plaats op dinsdag 22 november, tussen 19.30 en 20.30 uur, in dorpshuis ʼt Durpsuus (Smitsweg 24a) in Driewegen. Inwoners die interesse hebben om deel te nemen kunnen zich online aanmelden via www.borsele.nl/nazomergesprekken

Mocht iemand zich niet kunnen aanmelden, dan kan degene altijd even mailen naar de Gemeente of bellen (06 51 555 101), dan kunnen zij wellicht helpen waar nodig en gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *