Geslaagde rommelroute

Het was zaterdag 12 september de eerste keer dat Ovezande een rommelroute organiseerde. Dankzij initiatiefnemers Joke Sommeijer en Björn van den Bijgaart (die namen mogen ook wel eens worden genoemd) en ondersteuning van de Dorpsraad werd het een groot succes!

Alhoewel er juist op die dag veel rommelmarkten in de omgeving werden georganiseerd, mocht Ovezande zich verheugen op een enorme belangstelling. Ruim 50 inwoners boden hun tweedehands spullen te koop aan en een lint van verkooppunten slingerde door het dorp. De route kon via deze site gedownload worden en waren ook nog eens te verkrijgen bij Café De Zak.

Aan de RIVM-regels was ook gedacht. Alle deelnemers ontvingen de richtlijnen en een flesje met ontsmettende substantie. Ook fietsten mensen van de organisatie een paar keer door Ovezande om in de gaten te houden of alles naar wens en afspraak verliep.

Natuurlijk werkte het weer ook behoorlijk mee. Naast af en toe een behoorlijk windje liet de zon zich regelmatig zien en konden veel mensen genieten van het weer en van elkaar. Dat laatste was een onverwachte prettige bijkomstigheid. Er werd tijd genomen om eens wat uitgebreider met de buren te praten of mensen verderop in de straat. Naast een leuke activiteit voor bezoekers heeft de rommelroute ongetwijfeld de band tussen inwoners in het dorp versterkt.

Zeker een reden om volgend jaar weer een Rommelroute te organiseren. Binnenkort zal de organisatie  de dag evalueren. Alle deelnemers hebben een vragenlijst gekregen met het verzoek deze voor 15 september in te leveren. Het kan haast niet anders dat de meeste deelnemers zullen aandringen op een vervolg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *