Granaathulzen worden saxofoons

Afgelopen zondag was er in Ovezande een geweldig saxofoonconcert van saxofonist Wim de Veth. Hij werd begeleid door cello, blokfluit en marimba, waarvan de laatste ook geweldige solo’s ten gehore bracht.

Het concert in de RK-kerk had een tweeledig doel. Allereerst aan de aanwezigen laten horen dat klassieke muziek niet alleen voor de upperclass is en een saxofoon niet alleen gebruikt wordt om er jazz op te spelen.

Daarnaast werd er aandacht gevraagd voor de werkzaamheden van de Belgische Karel Goetghebeur die zich heeft ingezet om granaathulzen om te smelten en er saxofoons van te maken. Dit doet hij onder de noemer Sax4Pax. Meer hierover valt te lezen op internet onder de link https://www.sax4pax.com. Wim de Veth las hierover op internet en nam contact op met Goetghebeur en schonk hem een aantal hulzen die hij o.a. van Ad Schenk had ontvangen. Sindsdien promoot hij het gedachtegoed van Sax4Pax.

Het grote aantal aanwezigen bij dit concert mocht een middag lang genieten van geweldige klassieke muziek waarbij af en toe een uitstapje werd gemaakt naar Joodse muziek ook werken uit de “West Side Story” niet werden uitgesloten. Dit alles in de gedachten dat “Zwaarden omgesmolten zouden moeten worden naar ploegscharen” en in dit geval granaathulzen naar saxofoons. De entree van het concert was gratis. Aan het einde kon men een vrijwillige eigen bijdrage doen. Dit alles omdat Wim de Veth graag twijfelaars over de drempel trekt zodat ze ervaren dat klassieke muziek er voor iedereen is!

Wil je ook een keertje zo’n concert organiseren, dan zou Wim het op prijs stellen als je contact met hem opneemt. Zijn mailadres is klassiekwdv@kpnmail.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *