Gymnastiek voor ouderen, ook in Ovezande

Bewegen helpt je om fit te blijven, ook op oudere leeftijd. Het helpt je een goede conditie te behouden en je lichamelijk en mentaal fitter te voelen. Ook verlaagt het de kans op (chronische) ziektes. Vitaal ouder worden heeft bovendien als voordeel dat je langer de activiteiten kunt blijven doen die je graag doet.

Dit blijkt uit vele wetenschappelijke onderzoeken en is ook mogelijk in Ovezande, alleen weten veel inwoners dat niet. De groep was eerst onderdeel van de Allevo Groep in Heinkenszand. Louise Raithel geeft hen al les sinds 1993. Maar toen de groep ouder werd, was het rijden naar Heinkenszand in de wintertijd lastiger. Vandaar dat de deelnemers uit Ovezande naar de nieuwe gymzaal in hun woonplaats verhuisden toen dat mogelijk werd en de groep werd samengevoegd met een andere groep van Allevo toen hun leidster stopte met lesgeven. Maar de leeftijd werd alsmaar hoger en ondertussen zijn al enkele mensen noodgedwongen gestopt. Maar sommige mensen zijn er al bij vanaf het begin. Nu Allevo is gestopt heeft Louise de groep overgenomen via haar eigen kleine onderneming Recreasport.

Maar om de trainingen betaalbaar te houden en natuurlijk ook omdat het gewoon gezellig is en goed voor lijf en ledematen is dringend uitbreiding nodig. Kom dus eens een kijkje nemen op maandagmiddag om 15.00 uur in de sportzaal of neem contact op met Louise Raithel via raithel@zeelandnet.nl En het is zeker niet alleen voor vrouwen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *