Verslag 2018

Aankondiging

Overzicht activiteiten 2018 Dorpsraad Ovezande

Elektrisch rijden in Ovezande

Geplaatst op 20 september 2018

De Jaarvergadering van de Dorpsraad (op dinsdagavond 27 november) staat in het teken van elektrisch rijden én een proef met elektrische deelauto in Ovezande.

De belangstelling voor elektrisch rijden neemt toe. De deelauto wordt steeds populairder. Het lijkt iets voor meer stedelijke gebieden, maar ook op het platteland neemt de belangstelling voor ‘autodelen’ toe. Geen wonder, want het openbaar vervoer stelt niet veel voor en in veel huishoudens heb je tegenwoordig meer dan één auto nodig. Dat kost niet alleen veel geld, het is ook een belasting voor het milieu en de beschikbare ruimte in een dorp.

In verschillende dorpen, ook in Borsele, wordt nagedacht over het delen van auto’s of een dorpsauto die je samen kunt delen. De dorpsraad Ovezande denkt hier ook al een tijdje over na. Met het project B2030 is er nu een kans om de plannen te gaan realiseren: een elektrische deelauto voor Ovezande.
Gemeente en provincie zijn bereid mee te werken aan een proef, waarbij we gedurende een periode van bijvoorbeeld een jaar een elektrische auto in kunnen zetten voor een groep geïnteresseerde gebruikers. Voorwaarde is natuurlijk wel dat er voldoende deelnemers zijn aan deze proef, die na succes over kan gaan in een blijvende voorziening.

De jaarvergadering staat in het teken van elektrisch rijden (algemeen) en de opzet van een proefproject op Ovezande. De inzet is natuurlijk om voldoende deelnemers aan deze proef bij elkaar te krijgen.

Wie nu al interesse heeft voor (deelname aan) dit proefproject wordt van harte uitgenodigd dit nu al via de mail te laten weten en met suggesties te komen: info@dorpsraadovezande.nl