Jeu de boules in Ovezande

Jaren geleden was er al een jeu de boules-baan in Ovezande, maar toen Nieuw Sande in 2011 gebouwd werd moest de baan verdwijnen. Hij is nooit meer terug gekomen.

Toch zijn er fanatieke jeu de boules-spelers en in september 2019 werd er daarom weer een echt toernooi georganiseerd. De meest aangewezen plek was het gras rondom de Katholieke Kerk. De opkomst was boven verwachting maar spelen op het gras bleek niet mee te vallen. Stronken of takken die in het gras lagen bleken nogal eens de route van de ballen te verstoren en de uitslagen te beïnvloeden. De wens om toch weer een “echte” jeu de boules-baan te hebben werd hier duidelijk door versterkt.

Het KBO Ovezande pikte dit op en besloot zich in te zetten voor het realiseren van een voor iedereen toegankelijke baan. Dat bleek nog niet eenvoudig. Allereerst was de plek een onderwerp van discussie met de Gemeente, vervolgens het bijeen schrapen van het benodigde geld. De kosten drukken door met zelfwerkzaamheid aan de slag te gaan, werd niet toegestaan. Gelukkig is het benodigde bedrag (door de gemeente vereist om bij elkaar te krijgen) mede ook door een fijne bijdrage van de Zeeuwse Gronden, gerealiseerd en kon de baan worden aangelegd.

Nadrukkelijk wordt door het bestuur van het KBO gesteld dat de baan er voor iedereen is en dat het KBO alleen het initiatief heeft genomen om de baan te realiseren. Ze hopen op veelvuldig gebruik door de inwoners van Ovezande, maar ook door clubjes van de school en de jongeren in Ovezande. Het vormen van vaste teams zou geweldig zijn.

Op mooie dagen zie je al groepjes mensen druk bezig op de baan die, samen met de opening van het Theehuis, op 10 september aanstaande officieel in gebruik genomen gaat worden. Twee jaar na het toernooi in 2019 zal Ovezande dan weer een jeu de boules-baan hebben en kunnen alle inwoners zich weer naar hartenlust uitleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *