Kerststallen/puzzeltocht

Ondanks het kille weer was het gisteren een geslaagde middag in Ovezande. Toen de kerkklokken begonnen te luiden kon de kerststallen/puzzeltocht beginnen. Goed voorbereid en met behulp van een groot aantal dorpsgenoten,  konden de puzzelaars genieten van kerstmannen op kamelen. En dat voor een kraam met heerlijke pannenkoeken. Geweldige erwtensoep en broodjes worst bij Café de Zak en thee met lekkers bij het Theehuis De Pastorie.

.

Ondertussen moest men ijverig de letters op de ramen noteren en de uitgestalde kerststallen bewonderen. Hoog in de bomen hingen voor de kinderen kerstmutsen en diadeems die gretig door hen werden verzameld, al dan niet met behulp van een volwassene. Dat men ook mee kon doen met het tellen van de ballen bij Humpy Dumpy was niet helemaal duidelijk maar er kwam toch een winnaar uit de bus.

De hoogzwangere Maria en haar Jozef waren druk op zoek naar een onderkomen en de herdertje waakten dit keer bij dag over hun schapen. Alhoewel Maria nog altijd haar kribbe niet had gevonden bleken de drie koningen daar geen moeite mee te hebben en besloten toch al uit volle borst te zingen.

Foto Jeffrey Balk

Helaas moest de puzzeltocht ’s middags plaats vinden, waardoor de lichtjes in het dorp wat minder zichtbaar waren,  maar het was een zeer geslaagde activiteit waarbij de saamhorigheid in Ovezande op de voorgrond stond. En met name de organisatoren Ineke, Annemieke, Jeannette, Anne-Marie en Charlotte verdienen alle lof. Zij brachten echt licht op deze sombere 18e december 2021!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *