Legoblokken op de Plataanweg

Niemand zal ontkennen dat op de Plataanweg richting Hoofdstraat veel te hard gereden wordt. Alhoewel duidelijk aangegeven is dat 30 kilometer per uur de norm is, wordt er pas afgeremd bij de hoek Plataanweg/Hoofdstraat. In overleg met de Dorpsraad zijn er daarom de afgelopen maanden metingen verricht en het blijkt inderdaad dat 85% van het verkeer de 30 kilometer ruim overschrijdt.

Voor de Gemeente Borsele een reden om te onderzoeken of verkeersremmende maatregelen effect zullen hebben. Daarom zijn er als proef een aantal betonnen legoblokken neergelegd en wordt  opnieuw de snelheid gemeten. De testperiode duurt van 19 april tot 3 mei. Daarna zullen de blokken worden verwijderd omdat deze ongeschikt zijn voor een definitieve weginrichting en bovendien niet bepaald fraai om te zien.

Naar aanleiding van de testresultaten zal de gemeente besluiten of en wat voor verkeersremmende maatregelen nodig zijn. De omwonenden zijn vooraf geïnformeerd en aan hen is gevraagd hun ervaringen en wensen met de Gemeente en de Dorpsraad te delen.

Kortom, wordt vervolgd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *