Plataanweg 19

Plataanweg 19, daar wonen wij.

En we stellen ons graag voor: Jan Willem Zeijseink en Nel Verhoeven. We wonen hier al anderhalf jaar met veel plezier. Als iemand vraagt: “Waar woon je dan in Ovezande?”, dan is het volgende antwoord voldoende voor begrijpend knikken: in het huis van dierenarts Boer. Dat hij al een aantal jaren geleden is verhuisd, dat er inmiddels ook al andere mensen in het huis gewoond hebben, dit alles maakt niet uit. Het blijft altijd het huis van dierenarts Boer.

Jan Willem en ik zijn in januari 2017 in Ovezande komen wonen. Wij zijn afkomstig uit Utrecht, maar we hebben beiden Zeeuwse roots in de families Boone, Harthoorn, Dingemans en Buijze. De schuur is verbouwd tot woonschuur en kantoor, we hebben het land rondom de boerderij aangepakt en zijn een hobbyboerderij begonnen, compleet met kippenweide en natuurlijk de schapen van buurman Jaap. De woonschuur heeft ook een naam gekregen: Langs binn’n deu.

Wat we zoal doen in het dagelijks leven? Jan Willem is met militair pensioen, hij runt de boerderij en hij is hobbybrouwer. Ik ben socioloog en statisticus en ik heb mijn eigen onderzoeksconsultancy. Dit houdt in dat ik op allerlei manieren onderzoek begeleid, zowel voor studenten als professionals. Daarnaast schrijf ik boeken en blogs over onderzoek. Ovezande is een prima plek om dat te doen, heerlijk rustig. Het resultaat kun je vinden op www.nelverhoeven.nl.

We hebben nog veel plannen. Behalve heerlijk wonen, proberen we ons steentje bij te dragen aan de gemeenschap. Zo rijdt Jan Willem als vrijwilliger op de buurtbus en ben ik lid van een gemeentelijke werkgroep. Daarnaast fietsen we graag en ontvangen we gasten. Daarvoor zijn we het gastenverblijf aan het opknappen. Nieuwsgierig geworden? Wandel eens langs, maak eens een praatje aan de Plataanweg 19.