Vrouwenpolderseweg

Anouschka Voskuijl

Het uitzicht vanuit haar huis aan de Vrouwenpolderseweg is adembenemend. Sinds augustus jl woont Anouschka in de 60-er jaren woning waarvan de muren nog schreeuwen om een ander kleurtje. De vloer is opnieuw gelakt en de winter zal gebruikt worden om het hele pand een facelift te geven. De hete zomer en najaar zijn gebruikt om de enorme tuin zoveel mogelijk op orde te brengen.

Haar twee schapen staan een stukje verderop vreedzaam te grazen. Hun wol zit nog in plastic kratten om later door Anouschka te worden gesponnen. Haar drie katten laten zich niet zien maar raken langzaam gewend aan de buurhonden.

Ze heeft het naar haar zin in Ovezande en heeft geweldige buren. Toch had ze een jaar geleden niet verwacht dat ze nu met haar partner in het voor haar onbekende Zeeland zou wonen.

Geboren en getogen in het drukke Haarlem heeft ze de afgelopen negentien jaar in een klein dorpje in Zuid-Limburg gewoond. Een gesloten gemeenschap met inmiddels veel overlast gevend toerisme.

Huis en haard werden verkocht omdat ze besloten hadden naar Ierland te emigreren. Dat ging op het laatste moment niet door dus moest er een onderkomen worden gezocht. Alleen het huis in Ovezande voldeed aan hun woonwensen en dus werd het Zeeland.

Voorheen werkte ze als freelance journaliste voor de kunstredactie van o.a. het Haarlems Dagblad, maar ook voor tijdschriften als Libelle en Top Santé. De Tai Chi-lessen die ze nu geeft zijn echter niet plaats gebonden. Dus waren een grote tuin en een betaalbare woning het allerbelangrijkste. Dat je hier in de buurt heerlijk kunt fietsen is mooi meegenomen.

In september, aan het begin van het seizoen, startte ze in het Dorpshuis haar Tai Chi-lessen.

Tot haar eigen verbazing is de belangstelling groot voor deze Chinese sport die gekenmerkt wordt door langzame bewegingen. Inmiddels heeft ze een hechte groep waarvan de deelnemers vooral plezier met elkaar hebben. Ondertussen krijgt men toch langzaamaan de redelijk moeilijke bewegingen onder de knie.

1/12/2018