Meldpunt Flora en Fauna in Ovezande eo.

Welkom bij het Meldpunt Flora en Fauna Ovezande. (Dit meldpunt is een initiatief van de Werkgroep Ovezande Biodivers)

Contact:  werkgroepovezandebiodivers@gmail.com. Er is inmiddels ook een facebookpagina Meldpunt Flora en Fauna in Ovezande aangemaakt.

Beschrijving van de facebookpagina

Deze groep is interessant voor iedereen die houdt van de natuur en biodiversiteit (verscheidenheid aan levensvormen) belangrijk vindt. Deze groep gaat over de liefde voor de natuur in al zijn verscheidenheid.

Het is een meldpunt voor positieve en gemotiveerde natuurliefhebbers met dezelfde passie. Op deze plek kun je je waarnemingen over Flora en Fauna in Ovezande, middels het inzenden van foto’s en filmpjes, delen met gelijkgestemden. Het Meldpunt Flora en Fauna in Ovezande eo. wil dat realiseren door een besloten groep te maken  waarbij geïnteresseerden een verzoek tot lidmaatschap kunnen indienen.

Alleen leden kunnen zien wie lid is van de groep, en kunnen bekijken wat de andere leden plaatsen.

Wat kun je melden?

Heb je iets bijzonders gezien in de natuur, bij planten en bij dieren ?Waar verbaas jij je over ? Wat vond je mooi om te zien? Meldt in deze groep wat je in je eigen achtertuin en/of directe omgeving gezien hebt.

Het is de bedoeling dat je alleen inheemse soorten meldt uit Ovezande en directe omgeving, met een foto / filmpje  als het kan. Vermeldt dan ook de vindplaats en vermeldt eventuele bijzonderheden

Denk bijvoorbeeld aan;

Vogels, amfibien, planten en insecten en bijvoorbeeld  hun gedrag.

De 1e sneeuwklokjes, mooie bloemen in je tuin of de vogeltrek, de terugkomst van de zwaluwen. Paddentrek. Welke insecten zijn weer actief.

Wat is de invloed van de seizoenen op plant en dier.

Het gaat uitdrukkelijk niet om bijvoorbeeld: 

honden, katten, tropische vogels,paarden of koeien, schapen geiten, varkens, eenden, hamsters, kippen of ganzen. ( geen door mensen gehouden dieren/ huisdieren )

We zijn erg benieuwd naar je meldingen. Maak andere natuurliefhebbers ook attent op deze groep.