Mevrouw Duizendpoot

Wie is toch die duizendpoot die prachtige borden voor de vlindertuin en de dorpsmoestuin maakt en ook nog eens heerlijke taarten bakt? Tijd om eens nader kennis te maken met Rianne die hiervoor verantwoordelijk is. Van haar hoefde dat niet zo, maar uiteindelijk bleek ze toch bereid iets over haarzelf te vertellen.

Geboren in Goes, maar zes jaar geleden vanuit Kapelle naar Ovezande verhuisd. Na een paar jaar vond ze het tijd om in Ovezande eens wat meer mensen te leren kennen en actief te worden als vrijwilliger.

Ze kon op dat moment kiezen tussen de Dorpsraad en de Dorpsmoestuin. Omdat ze vaak in de avonduren moet werken en het werken in een moestuin haar meer aanspreekt, werd het de Dorpsmoestuin. Het feit dat daar alleen verbouwd wordt voor de Voedselbank was nog een extra reden om hierin actief te worden.

Maatschappelijke ondersteuning is haar niet vreemd. Haar zus Marleen doet al 30 jaar aan actieve dienstverlening in Ghana. Na tien jaar moest ze eigenlijk weer terug,  want het project was  afgelopen. Dat wilde Marleen niet en met behulp van familie en vrienden werd Onyame opgericht (poverty reduction and women empowerment).

Rianne gaat er in februari weer naar toe. Maar ook haar moeder heeft in 2021 een koninklijke onderscheiding gekregen vanwege het vele vrijwilligerswerk dat ze heeft gedaan. Mensen helpen zit dus klaarblijkelijk in Rianne’s DNA!

En natuurlijk blijft het niet bij meewerken in de Dorpsmoestuin alleen, als je zo in elkaar zit. Ze bakt verjaardagstaarten voor kinderen die noodgedwongen gebruik moeten maken van de voedselbank.

Het zal ook niemand ontgaan zijn dat er prachtige borden bij de plantjesmarkt stonden en ga eens kijken bij de Vlinderidylle! Allemaal op hergebruikt materiaal en met prachtige vlinders. Ook in de Dorpsmoestuin tref je de borden van Rianne aan. Haar hele leven is ze al creatief. Zo werkte ze in de decorbouw en leerde ze kalligraferen. En die prachtige vlinders? Die tekent ze gewoon even na.

Tijdens de Happen & Stappenroute van 10 september jl. kon je op de moestuin ook genieten van haar zelf gebakken taarten en hielp ze mee met de organisatie van de dag. Tenslotte was de opbrengst bestemd voor de Dorpsmoestuin! Dat bakken is ook weer een familietrekje, want haar zonen zijn ook actief in de maaltijdverstrekking. Zo is de ene zoon eigenaar van cateringbedrijf Wow-foods (voorheen RAW catering), hij verzorgd catering op locatie bij particulieren en bedrijven, en is de andere zoon zelfstandig werkend kok. Kortom, Ovezande is een duizendpoot rijker. En al zal ze niet vaak voor het voetlicht treden, van veel van haar werkzaamheden zullen we ook in de toekomst kunnen genieten.