Nieuws

Tentoonstelling Iconen en Byzantijnse viering

In de meimaand houdt de RK-kerk Ovezande weer haar jaarlijkse tentoonstelling (elke zondag open). Twee jaar is het door corona verhinderd maar nu gaat het zeker door. Het wordt een tentoonstelling over ICONEN, een dankbaar onderwerp, met prachtige mogelijkheden om er een unieke tentoonstelling van de maken.

Zaterdag 21 mei is er om 19.00 uur een heuse Byzantijnse viering met voorgangers Ton Sips en Wim Tobe, beiden zijn bedreven voorgangers in Byzantijnse vieringen. Het koor Angelskij Sobor (engelenkoor) uit Gent en omstreken zorgt voor de bijzondere zang.

__________________________________________________________________

KLOMPPOP 2022

De 40e editie van Klomppop gaat door in het laatste weekend van mei 2022. Drie dagen festival met op zondag de familiedag met straattheatermiddag.Op de zaterdag wordt het dringen bovenaan de poster want naast de headliners Thomas Azier, Joost en Roxeanne Hazes groeiden de laatste twee jaar ook Wies en Son Mieux door tot publiekstrekkers, net als Het Gezelschap en het Belgische The Guru Guru.Op vrijdagmiddag, de vrije dag na hemelvaart, begint het programma een paar uur vroeger dan normaal en komen er podiumplekken vrij voor opkomend talent naast de finale van Spectra. ’s-Avonds zal rockband Navarone afsluiten op het hoofdpodium.De zondag blijft de familiedag met de straattheatermiddag, een show van de onhandige klussers Buurman & Buurman. Muziek is er van Gino & The Bulldoze Band en de bekendste coverband van Nederland: The Dirty Daddies. Lees alles erover op klomppop.nl en de digitale Festivalkrant!

___________________________________________________________

__________________________________________________________________