Om je op weg te helpen….

Op de facebookpagina “Ovezande roept u maar” wordt naar Mariëtte Platschorre verwezen als mensen zich druk blijken te maken over de verkeersoverlast op de Hoofdstraat en er behoefte bestaat actie. Zij is de welzijnsmedewerker voor Ovezande, Maar dat kan toch niet waar zijn?

Is een welzijnsmedewerker er niet vooral voor ouderen en mensen die hulp nodig hebben in hun thuissituatie? Voldoende reden om Mariëtte eens op te zoeken in het Vrijwilligershuis in ’s Gravenpolder waar zij kantoor houdt.

Ik val maar met de deur in huis. Kunnen we haar hulp echt inroepen als we vinden dat er iets in Ovezande moet gebeuren? Tot mijn verbazing klopt dat inderdaad. Dat wil niet zeggen dat zij zelf actie onderneemt maar ze kan wel adviseren hoe je zaken moet aanpakken en je in contact brengen met mensen die je misschien kunnen ondersteunen.

Het Vrijwilligershuis ken ik alleen van de vacaturebank “Borsele voor elkaar” waarin vraag en aanbod op het gebied van Vrijwilligerswerk wordt samengebracht. Maar de naam dekt niet voldoende de lading, er gebeurt veel meer. Zo worden er burgerinitiatieven ondersteund (o.a. B2030-initiatief “Ovezande gezellig”), regelen ze tafeltje-dekje, ondersteunen ze mantelzorgers, vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties en er is een printshop voor niet commerciële doeleinden.

Mariëtte kent Ovezande op haar duimpje .  Ze woonde 10 jaar in het dorp en nu alweer 30 jaar in het buitengebied van Ovezande.  Destijds is ze begonnen als administratieve kracht bij de Stichting Welzijn Ouderen Borsele,  waar ze zich toen vooral bezig hield met het ouderenwerk. Door studies en interesse heeft ze uiteindelijk sinds 1 januari 2000  de functie van welzijnsmedewerker bij het Vrijwilligershuis. Haar aandachtsgebied is onder andere Ovezande. Ze kan niet nalaten te benadrukken dat haar taak vooral bestaat uit het mensen op weg helpen, ze kan zorgen voor contacten of mensen vragen zelf actie te ondernemen waarin ze hen dan adviseert en begeleidt.

Daarnaast worden er veel  activiteiten georganiseerd vanuit het Vrijwilligershuis, zoals een informatieavond over verslaving of omgaan met dementie t/m een busreis naar de Gentse Winterfeesten. Vanzelfsprekend in samenwerking met allerlei organisaties die deskundig zijn op dat gebied.

Kortom, maak je je zorgen over een dorpsgenoot, ken je iemand die geen overzicht meer heeft over zijn of haar inkomsten en uitgaven, wilt u comfortabel, veilig en langer zelfstandig thuis blijven wonnen. Neem contact op met Mariëtte om je op weg te helpen.  En ja, ze kan je ook adviseren wat je moet doen als je je weer eens ergert aan zaken die in ons mooie en rustige dorp toch af en toe de kop opsteken. Haar contactgegevens zijn 06 52560979 of per email: ovezande@vrijwilligershuis.nl. Haar werkdagen zijn van maandag t/m woensdag.

4-11-2019