Openbaar laadpunt elektrische auto’s in Ovezande

Er komen steeds meer elektrische auto’s. Daarmee neemt de behoefte aan openbare laadpunten snel toe. In en rond Ovezande zijn er nog geen . Daarom heeft de dorpsraad het initiatief genomen er een aan te vragen. Sinds halverwege mei staat er nu een in de Schuttersstraat, naast de glas- en textielcontainers. Volgens de planning zal deze vanaf 26 mei aangesloten zijn op het net en kunnen inwoners en bezoekers van Ovezande hun accu weer nieuw leven inblazen.

De laadpaal is neergezet en wordt beheerd door Agri-Snellaad, een tak van de landbouwcoöperatie CZAV. CZAV heeft een netwerk van tankstations in Zeeland en is sinds enkele jaren bezig met de ontwikkeling van een dicht netwerk aan laadpalen. De stroom die de palen leveren is groen, zodat er geen CO2-uitstoot veroorzaakt wordt. Het vermogen is 22kWh, wat lekker snel laden mogelijk maakt.

Aan de laadpaal kunnen twee auto’s tegelijk laden. Voorwaarde is wel dat de beschikbare parkeerplaatsen niet ingenomen worden door andere auto’s. Als dorpsraad roepen wij autobezitters en gebruikers op om brandstofauto’s daar niet meer te parkeren. Voor elektrische auto’s zijn er verschillende apps die aangeven waar laadpalen beschikbaar zijn. Het is heel frustrerend daar met een bijna lege accu aan te komen en vast te moeten stellen dat er een benzine- of dieselauto geparkeerd staat.

De laadpaal is weer een extra voorziening die het voor bezoekers, toeristen en dagjesmensen aantrekkelijk maakt om naar ons dorp te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *