Opheffing lijn 555 van de buurtbus

Van de Buurtbusvereniging Zuid-Beveland ontving de Dorpsraad het bericht dat er weinig gebruik wordt gemaakt van lijn 555 die ook Ovezande aandoet. Daarom heeft het bestuur besloten deze lijn per 28 augustus op te heffen. Wat betekent dit concreet voor Ovezande?

We gaan weer terug naar de situatie van een paar jaar geleden, lijn 596 wordt weer in ere hersteld en voortaan kun je vanuit Ovezande naar Goes of Heinkenszand. Alleen moet je dan wel overstappen in ’s Heerenhoek. Ook rijdt deze buurtbus maar eens in het uur. Als je een WMO-indicatie hebt kun je een regiotaxi bestellen. Kortom een ingewikkeld verhaal voor mensen die geen auto (meer) kunnen rijden, maar er blijkt te weinig vraag te zijn. Wel lastig als je bijvoorbeeld alleen maar een corona-inenting moet halen of op bezoek wilt in het ADRZ. Je moet dan maar hopen op een goede buur of iemand anders die je brengt.

De buurtbus wordt gerund door vrijwilligers en de Buurtbusvereniging heeft dringend nieuwe chauffeurs nodig. Geïnteresseerd? Kijk dan eens op hun website onder deze link: https://www.buurtbuszuidbeveland.nl/vrijwilligers/ of klik op onderstaand logo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *