Plantjesdag groot succes!

Zaterdag 7 mei jl. werden er plantjes verkocht in Dorpshuis Het Trefpunt in Ovezande. Voor een klein bedrag kon men zowel tuinplanten, moestuinplanten en huiskamerplanten inslaan. Maar ook waren er grote hoeveelheden zakjes met zaad en een groot aantal tuintijdschriften voor een habbekrats te koop. De opbrengst was bestemd voor de Dorpsmoestuin die gratis en door vrijwilligers gekweekte groenten aanlevert aan de Voedselbank in Goes. Maar ook scholieren leren in de Dorpsmoestuin waar hun eten vandaan komt.

Zeker in de ochtend was de opkomst groot. En was je moe van het shoppen dan kon je onder het genot van een kopje koffie of een drankje een vers gemaakte wafel eten. En natuurlijk bijpraten met andere dorpsgenoten die zich ook de huisgemaakte taartjes en chocoladebollen goed lieten smaken. Ook kinderen kochten plantjes voor moederdag en lieten deze op een leuke manier en met een lief kaartje door de aanwezige vrijwilligers inpakken.

Overigens waren het zeker niet alleen de Ovezandenaren die gebruik maakten van de gelegenheid om hun planten aan te vullen. Er waren redelijk wat mensen die uit de omgeving van Ovezande kwamen maar ook zelfs mensen uit Egmond die erover hadden gehoord. Uiteindelijk was de netto-opbrengst € 965 en zo’n plantjesdag zeker de moeite waard om te herhalen. Of dat al volgend jaar is valt nog te bezien. Dat zou nl. betekenen dat er komende week al gezaaid moet worden om dan volgend jaar voldoende voorraad te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *