Stijn van Staveren

Hij is geboren en getogen in Ovezande, op een plekje waar de schoonheid van Zuid-Beveland bijna tastbaar is. Zijn ouders beheren Pedagogisch Centrum SAMen aan de Blazekop. Omdat hij in Oudelande naar de basisschool ging was hij daar meer te vinden dan in Ovezande zelf. En de kern van ons dorp was dicht genoeg bij om te voetballen, maar te ver om altijd aan het rijke dorpsleven van Ovezande deel te kunnen nemen. Doen wat je leuk vindt had hij daarom al snel geleerd en zijn passie was tekenen.

Volgens eigen zeggen is het Grafisch Lyceum in Rotterdam creatief, innovatief en lekker eigenwijs. Zaken die wel passen bij de vrolijke Stijn van Staveren. Ontwerpen, filmen, editen en animeren blijken goed bij hem te passen waarbij het maken van animatiefilms zijn voorkeur heeft. Dus was de keuze snel gemaakt.

De stad sprak hem ook wel aan en hij heeft dan ook zijn MBO opleiding: grafisch vormgeven en corporate design afgemaakt in Rotterdam en is daarna naar de Kunstacademie Sint Joost in Breda gegaan om daar een HBO opleiding Illustratie/animatie te volgen. Hier kon hij zijn passie volledig uitleven en leerde daar ook zijn vriendin Eva kennen. Bovendien een stad die, qua beleving, ergens tussen Rotterdam en Ovezande inzit. Inmiddels zit hij in zijn laatste jaar en loopt hij stage bij Marbl en hoopt hij een eigen film te maken.

Veel thuis is hij niet meer maar zijn band met Ovezande blijft bestaan. Vorig jaar heeft hij met een paar medestudenten een animatie shortfilm gemaakt die bij een aantal filmfestivals is binnengekomen. En natuurlijk heeft hij de hoes van het laatste album van de band Potential Wonder uit Kapelle ontworpen en samen met zijn vriendin een bijbehorende geanimeerde muziekvideo voor Tales to be Told van Potential Wonder gemaakt (https://www.youtube.com/watch?v=aoZhUQFTCQU) . Inmiddels siert zijn ontwerp ook de facebookpagina van de band.

Verrassend genoeg blijkt hij ook belangstelling te hebben voor de geschiedenis van Ovezande en op verzoek van de werkgroep 700 jaar Ovezande ontwierp hij dan ook een modern logo waarin nog altijd de elementen van het oude wapen te zien zijn.

Zeker in 2024, waarin het 700-jarig bestaan gevierd gaat worden, zullen we zijn ontwerp overal tegenkomen.