Tentoonstelling Openbaeriengen

Het is al weer even geleden dat de tentoonstelling Openbaeringen in beeld werd geopend maar op 21 en 28 mei zijn de schilderijen nog altijd in de Rooms Katholieke kerk te bewonderen. Tijdens de opening werd stil gestaan bij het ontstaan van het boekje openbaeringen van de bijbel in het Zeeuws.Het kerkje van Ellewoutsdijk heeft daarin een belangrijke rol gespeeld. ’t Kerkje van Ellesdiek (Ellewoutsdijk) wil een centrum zijn voor levensbeschouwing, cultuur en vriendschap. Zeeland, Zeeuwen en Zeeuws hebben er een streepje voor. Niet om het vreemde te weren, maar om het dichtbije te eren zoals op hun website staat geschreven. Het kerkje drijft op vrijwilligers.

Het is al weer even geleden dat de tentoonstelling Openbaeringen in beeld werd geopend maar op 21 en 28 mei zijn de schilderijen nog altijd in de Rooms Katholieke kerk te bewonderen. Tijdens de opening werd stil gestaan bij het ontstaan van het boekje openbaeringen van de bijbel in het Zeeuws.Het kerkje van Ellewoutsdijk heeft daarin een belangrijke rol gespeeld. ’t Kerkje van Ellesdiek (Ellewoutsdijk) wil een centrum zijn voor levensbeschouwing, cultuur en vriendschap. Zeeland, Zeeuwen en Zeeuws hebben er een streepje voor. Niet om het vreemde te weren, maar om het dichtbije te eren zoals op hun website staat geschreven. Het kerkje drijft op vrijwilligers

Wie vrijwilligerswerk doet voor ’t Kerkje doet dat omdat hij/zij dat belangrijk vindt, gezellig, leuk,  vanwege de sociale contacten of om van alles mee te maken op levensbeschouwelijk en cultureel gebied en in een sfeer van vriendschap. In het kerkje worden uitsluitend oecumenische diensten gehouden naast de vele exposities en culturele evenementen. Zo kwam het idee om de bijbel te vertalen in het Zeeuws vertelde Jan Minnaard tijdens de opening van de tentoonstelling. Een groep van Zeeuwen uit alle delen van Zuid Beveland en Zeeuws Vlaanderen hebben zich bezig gehouden met de vertaling van de bijbel in het Zeeuws. Er is zelfs een Walcherse en Noord Zeeuwse groep. Jopie Minnaard verzorgde de schilderijen die in het boek te vinden zijn en nu zijn te zien in de RK-kerk van Ovezande. Het boekje is al in 2004 uitgekomen en de bijbehorende schilderijen zijn al in 10 kerken te zien geweest. Ovezande is de eerste katholieke kerk waar men de werken van Jopie ook kan bewonderen. Tijdens de opening van de tentoonstelling gaf ze dan ook uitgebreid uitleg over de bedoeling achter de schilderijen en de technieken die ze had gebruikt.

Haar schilderijen zijn nog te bewonderen op 21 en 28 mei van 14.00 tot 16.30 uur en zijn zeker de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *