Theehuis de Pastorie

Door Ad Schenk

De verbouwing van de pastorie tot Theehuis de Pastorie verloopt voortvarend. De ruimte voor de bloemendames en de bijkeuken zijn al een paar weken helemaal klaar. De keuken is verwijderd. Het toilet heeft een andere ingang gekregen.

De stucadoor is inmiddels geweest en heeft de muren van de keuken, het tussenhalletje, gedeelten van de gang en het nieuwe toilet gestucadoord. Het ziet er allemaal weer strak uit dus hier zijn we zeer tevreden over. Vervolgens moest het stucwerk goed drogen wat toch wel ongeveer 3 weken nodig had met een ontvochtiger in de keuken.

Toen de muren voldoende droog waren is de tegelzetter aan het werk gegaan. Hij heeft in een dag alle tegels erin gezet met zijn vader aan zijn zijde. Nu kun je het echt vorm zien krijgen en het knapt al enorm op. Nadat de voegen zijn ingewassen kan de keuken worden geplaatst. Twee vrijwilligers zullen zich hier over gaan ontfermen in de komende tijd.

Financieel verloopt de verbouwing tot Theehuis De Pastorie netjes volgens de begroting. Dat is vooral te danken aan de enorme inzet van meerdere vrijwilligers. Anders zou het een hele dure verbouwing zijn geworden. Ook zijn we veel dank verschuldigd aan het Kansfonds. Een landelijk fonds dat mensen helpt om ondersteuning te bieden aan de meest kwetsbaren in onze samenleving, zodat niemand buitengesloten raakt. Het Kansfonds neemt samen met het Pater van Ruthfonds de onrendabele top van de verbouwing tot Theehuis voor hun rekening. Het Theehuis biedt via de dagbesteding voor mensen van Zeeuwse Gronden de kans tot zinvol werk

De Pastorie is gevestigd aan de Hoofdstraat 58, naast de Rooms Katholieke kerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *