Uit de Borselse Bode

“Een aanwinst voor het dorp” was één van de vele reacties na de onthulling van de social sofa in Ovezande afgelopen vrijdag. De betonnen mozaïekbank was de dag ervoor op zijn plek gezet door medewerkers van Duvelhok, precies zeven weken nadat de vrijwilligers de eerste stukjes mozaïek op de bank hadden aangebracht. Al die uren arbeid van de bijna tien vrijwilligers kon natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan, dus werd vrijdagmiddag 24 juli de bank op feestelijke wijze onthuld door Catheleijn Goedegebuure en ontwerpster Barbara van Dijk.

Na een korte inleiding van Yvonne Claassen, met vooral dankzegging aan de vrijwilligers en een uitleg van Barbara over het ontwerp,  kon het glas worden geheven en de opgetrommelde Troubaboer zijn Zeeuwse liedjes ten gehore brengen.

De belangstelling was groot en ook Wethouder Westrate kon persoonlijk zien dat het geld van de Gemeente goed was besteed. Het verse water uit het nieuwe watertappunt werd vooral door de jeugd en de aanwezige dorstige honden uitgeprobeerd. Ovezande is tot nu toe het enige dorp in de wijde omgeving dat een openbaar tappunt heeft waar toeristen hun waterfles kunnen vullen.

De bank schitterde in de stralende zon en is door fietsers al vanaf de Hoofdstraat duidelijk zichtbaar. Inderdaad een aanwinst voor het dorp. Voor de dames die zoveel uren in het project hebben gestopt zal het een tijdje afkicken worden. Maar nieuwe ideeën zijn er inmiddels ook alweer.

De foto’s zijn van Jeffrey Balk en inmiddels wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van de bank. Zelfs bruidsparen hebben hem gevonden om er hun trouwfoto’s te laten maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *