Cathelijn Goedegebuure

Als je met Cathelijn in gesprek raakt vergeet je al snel dat je oorspronkelijk was gekomen om haar te interviewen. Op haar zonnige terras, achter haar huis aan het begin van de Hoofdstraat, lijkt het of je haar al jaren kent. Nieuwkomer en nieuw lid van de Dorpsraad waren voldoende aanleiding om haar eens in de Dorpskrant voor het voetlicht te plaatsen.

Het gaat al snel over haar kinderen, de ziekte van Lyme, die al meer dan vijf jaar haar leven beheerst, en natuurlijk onze gezamenlijke passie de hond. Geen wonder als de pup Rubble vrolijk om ons heen huppelt. Rubble was oorspronkelijk bedoeld als speelkameraadje van haar Mechelse herder Ziva, maar deze heeft zijn komst helaas niet meer mogen meemaken.

Cathelijn woont met haar man Paul en zonen Damian en Alexander sinds 3 jaar in Ovezande. Toen de jongste telg van het gezin zich als een onverwacht cadeautje aankondigde, besloten Cathelijn en haar man het drukke Goes te verlaten en te zoeken naar een vrijstaande woning met grote tuin in Zuid-Beveland en vonden deze in Ovezande.

Een groot verbouwingsplan werd opgestart maar haar ziekte, twee operaties en de zorg voor een peuter hebben de uitvoering enigszins vertraagd. Wel is inmiddels de midgetgolf in de tuin verdwenen, is de bovenverdieping zo goed als klaar en zal binnenkort met de benedenverdieping worden begonnen. Klagen doen ze zeker niet. Met de zon in je gezicht op hun terras en met een weids uitzicht over de akkers van Ovezande is daar ook geen enkele reden toe. Wel hebben ze de jagers in het najaar gevraagd hun geweren de andere kant op te richten omdat de hagel die ze twee keer op hun dak hoorden kletteren niet echt een veilig gevoel gaf.

Paul speelt in een band met bijna iedere maand een optreden. Cathelijn wilde toch ook actief worden en zocht naar mogelijkheden om iets met ouderen te gaan doen. Uiteindelijk werd het de Dorpsraad, waar men maar wat graag een jonge vrouw wilde verwelkomen die ook nog eens een kind op school had. Veel kan ze nog niet over de Dorpsraad vertellen omdat ze pas twee vergaderingen heeft kunnen bijwonen.

En natuurlijk wil ze nog altijd de ziekte Lyme meer bekendheid geven en mensen waarschuwen voor de teek, een klein insect, wiens beet je leven en je gezondheid behoorlijk kan verwoesten.

23 april 2019