Wat staat er te gebeuren?

Wielerronde en Solexrace

14 en 15 juni staan de Wielerronde en Solexrace voor de deur.

Vrijdag starten we om 14.30 uur met de Dikke Banden Race, deze zal plaatsvinden bij het voetbalveld. Alle basisschool kinderen mogen hieraan mee doen! Fiets jij sneller dan je vriendje of vriendinnetje? Wie gaat er voor de felbegeerde 1e plek?
Om 19.00 uur zal de D-Categorie van start gaan. De start/ finish is gevestigd aan de Hoofdstraat. Hier bent u naast het supporteren ook welkom voor een versnapering. Aansluitend zullen ook de amateurs en de S/P klasse plaatsvinden. Zaterdag 15 juni zal vanaf 14.00 uur de 6 uurs Solexrace van start gaan. Fanatieke teams strijden om de 1e plaats.

Om dit jaar in het thema van 700 jaar Ovezande te blijven is er een Fun Categorie toegevoegd. Tijdens de 3 uur durende strijd zullen allerlei Oud Hollandse spelen plaats vinden, waarmee er punten verdiend kunnen worden. Lijkt het je leuk om met je vrienden mee te doen? Mail naar 6uursovezande@gmail.com

_________________________________________________________________________

Van trekpaard tot trekker

15 juni 2024

Kom genieten van een sportieve spannende ringrijwedstrijd van Ringrijvereniging Zuid-Beveland. Neem een kijkje bij de 40 Leuke kraampjes met streek- en handgemaakte producten. Bekijk oude films van het werken met trekpaarden. Tip: Er zijn hele leuke vaderdagcadeautjes te koop! Stichting Werkend Trekpaard Zeeland verzorgt ploegdemonstraties aan de Oud Ovezandseweg en showt oude landbouwwerktuigen op het veld achter de RK kerk. OTMMZ en Trekkermuseum zijn aanwezig met oude tractoren en ringrijwedstrijd met tractoren.

Ook worden er moderne nieuwe tractoren getoond. In de tent naast de ringrijbaan kunt u koffie, thee, frisdrank, bier en wijn en een broodje nuttigen. D’n Troubaboer zorgt voor gezellige muziek. Dit jaar hebben we ook een pleintje met in het thema passende Foodtrucks. Kijk voor info op onze facebookpagina: Fair_Nieuwsande.

Aanvangstijden 15 juni 2024 Van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Bezoekersinformatie
Mr. Dr. Messtraat, Schuttersstraat  en het grasveld achter de RK kerk, Pastoor Fransestraat en Oud Ovezandseweg

DAGPROGRAMMA:

10.00 uur-17.00 uur Opening door burgemeester Dijksterhuis. start Ringrijwedstrijd, start demo’s Stichting Werkend Trekpaard Zeeland, start demo’s OTMMZ/trekkermuseum, start verkoop fair

11.00-16.00uur Optredens D’n Troubaboer            

17.00 uur Prijsuitreiking ringrijden

Kijk voor meer informatie op Facebook.com/FairNieuwSande
Werkgroep Ringrijden en Fair Ovezande/Van Trekpaard tot Trekker (06-51504292)
PARKEREN: Zoveel mogelijk in de Notewei/Padwei of bij sportterrein De Fazant.

_________________________________________________________________________

Stratenvoetbaltoernooi 2024

Over een kleine maand is het zover: het Stratenvoetbaltoernooi! Als het goed is hebben alle leden woonachtig in Ovezande en Driewegen afgelopen week een uitnodiging in de bus gehad. Zo niet, hierbij de uitnodiging of een reminder!

Op zaterdag 22 juni nemen alle straten van Ovezande het tegen elkaar op in toernooivorm in het kader van ‘Ovezande 700 jaar’. Omdat DwO’15 uiteraard veel meer is dan Ovezande, wordt er ook een team ‘Driewegen’ gevormd voor alle inwoners van Driewegen en een team ‘Buutendiekers’ voor alle leden van DwO’15 die niet in Ovezande of Driewegen wonen. Belangrijk om hierbij te vermelden, is dat voetbalervaring absoluut niet vereist is! Het gaat deze dag echt om het plezier en we hopen zo dat er hele gezinnen mee doen, om er zo een een geweldige dag van te maken! Het toernooi start rond 14:00 uur op sportpark ‘de Fazant’ in Ovezande. Rond 17:00 uur hopen we de finale te spelen, waarna er alle tijd is om te evalueren tijdens een feestavond met DJ Mengelmoose! Hierbij zal een foodtruck aanwezig zijn van ‘Petatje’ om weer wat krachten op te doen na het toernooi. Ook aan de jeugd wordt gedacht, want er zal een hele dag een springkussen staan. Rond 01:00 uur zal de DJ zijn laatste nummer draaien en hopen we terug te kunnen kijken op een prachtige dag!

Enthousiast geworden na bovenstaande gelezen te hebben? Zin om je buren ook eens in sporttenue te zien? En ben je minimaal 14 jaar? Geef je dan op bij je stratenaanvoerder! In onderstaand overzicht is te zien wie jouw aanvoerder is. Aanmelden kan door de strook onderaan de papieren uitnodiging uit te knippen en in de brievenbus bij de aanvoerder te doen of door het sturen van een berichtje. Geef hierbij ook je e-mailadres, adres en shirtmaat door, zodat we voor voldoende tenues kunnen zorgen. Aanmelden graag voor 15 juni. Via je aanvoerder zal t.z.t. meer informatie volgen. Heb je n.a.v. bovenstaande nog vragen? Neem dan contact op met Rob de Baar (06 29 73 74 24).

Hopelijk zien we iedereen op zaterdag 22 juni! Tot dan! Evenementencommissie DwO’15

________________________________________________________________________

FotoFietsPuzzelTocht

Zondag 7 juli is het zover. Dan start de bijzondere fietstocht rond Ovezande. Naast genieten van de prachtige omgeving is het vooral puzzelen geblazen. Met 25 vragen (1 punt bij goed antwoord) en 25 hartstikke moeilijk te vinden foto’s (3 punten bij de juiste locatie) belooft het niet alleen genieten te worden maar zal het ook de nodige hoofdbrekens opleveren. 

Durft u de uitdaging aan?? 

Voorkennis is niet nodig. Fietsen gebeurt op eigen risico.

Op 7 juli kunt u vanaf 10.30 uur starten bij de 2 marktkramen naast de RK-kerk (Hoofdstraat 58 Ovezande). Aanmelden kan vooraf via 700jaar@dorpskrantovezande.nl (graag naam en adres vermelden) of bij de start in de marktkramen. Vooraf betalen is mogelijk via de QR-code. Het inschrijfgeld is € 5,-, daarvoor krijgt u een routebeschrijving met alles erop en eraan. Het is geen probleem om per koppel/gezinnetje één kaart te doen. Met die kaart kunt u meedingen naar de leuke prijzen: waardebon Scheldesafari voor 4 personen (4x € 37,50), waardebon Scheldebrasserie De Landing € 100,-, cadeaubon Maros Goes € 45,-, 3 dagkaarten Stoomtrein Goes-Borsele, 3 dagkaarten Stoomtrein Goes-Borsele, 2 vrijkaarten Historisch Museum De Bevelanden en een SportX-bal + 2 vrijkaartjes voor het Klok’uus. Omdat de route slechts 21 km is en vanwege het hoge puzzelgehalte is de fietstocht ook heel geschikt voor kinderen en jongelui. Je vervelen is er niet bij. Meedoen op zondag 7 juli is extra leuk omdat er dan 3 stops zijn en ook onderweg nog een enkele verrassing:

~~ Schaapskooi Zeeland met een aantrekkelijk aanbod voor wat te drinken met wat erbij (dit is na 10 km vanaf de start)

~~ Bar – Eetcafé ’t Klompekot met een aantrekkelijk aanbod voor een glaasje fris, biertje etc. (dit is na 16 km vanaf de start)

~~ terug op de startplek is er de mogelijkheid nog wat te drinken.

Het zou weleens kunnen zijn dat het niet lukt alle foto’s meteen te vinden. Dat is geen probleem. Dan rijdt u het rondje later gewoon nog een keer. Ook de route in gedeelten fietsen is mogelijk. Inleveren van de oplossing kan namelijk tot uiterlijk zondag 18 augustus.  Zodoende is het mogelijk om de route ook op eigen gelegenheid na 7 juli te fietsen. Alleen is het dan niet mogelijk de stops te regelen.

Ook opgeven na 7 juli is geen probleem. Dat kan gewoon via 700jaar@dorpskrantovezande.nl  (naam en adres vermelden) en betaling van € 5,- per kaart via de QR-code. Dan wordt de fietsroute e.d. bij u thuis bezorgd. 

Gaat u de uitdaging aan??

_________________________________________________________________________

Lichtprocessie

Zaterdag 10 augustus vindt in Ovezande een Lichtprocessie plaats. Dit bij gelegenheid van het patroonfeest van Maria, het 165-jarige bestaan van de RK-kerk en het 700-jarig bestaan van het dorp Ovezande. Vicaris Paul Verbeek gaat samen met het pastoraal team van de Pater Damiaanparochie voor in de feestelijke eucharistieviering. Deze begint om 19.00 uur. Een groot gelegenheidskoor zal de liturgische gezangen verzorgen.Voorafgaand aan de eucharistieviering is er op school De Zandplaat een workshop schilderen op doek, waarin kinderen, ouders en andere belangstellenden Maria-afbeeldingen schilderen. Gezien de prachtige creaties bij het klomp versieren hopen we ook hierbij op een grote deelname. Voorbedrukte Maria-afbeeldingen en de benodigde spullen zijn aanwezig. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden via 700jaar@dorpskrantovezande.nl of bij Charlotte den Toonder is wel nodig. De workshop start om 16.30 uur. Voor soep en broodjes wordt gezorgd.

Aansluitend aan de viering gaan we in processie door het dorp met het beeld van Maria, zang, de geschilderde Maria-afbeeldingen, vaandels, vlaggen, afbeeldingen, beelden en andere kerkelijke attributen. De route is vanaf de kerk – Mr. Dr. Messtraat – Oud Ovezandseweg – Pastoor Fransestraat – Schutterstraat – Mauritsstraat – Pr. W. Alexanderstraat – Mooymanstraat – Burg. Andriessenstraat – via het Soosplein weer terug naar de kerk. We vragen de medewerking van de omwonenden om -als u dat heeft- een Mariabeeld of een kaarsje voor het raam te plaatsen. Aan het einde zullen er vredesduiven worden losgelaten. Na een korte gezamenlijke afsluiting in de kerk is er volop tijd voor ontmoeting onder genot van een drankje. 

_________________________________________________________________________

Open Monumenten Dagen

De aftrap in Borsele wordt dit jaar op vrijdag 13 september 19.30 uur in ‘t Wit Arjaentje gegeven met een presentatie over 700 jaar Ovezande, gevolgd door een een lezing van Marc Kocken van Erfgoed Zeeland over de Zeeuwse en Bevelandse verhaallijnen in combinaties met de Zeeuwse Ankers. De avond sluit af met gezellige ontmoeting met een hapje en drankje onder muzikale klanken. Het plan is om op zaterdag een korte fietsroute te houden met tekst en uitleg over de rijke geschiedenis van Ovezande. Dit met gids(en).  Nadere info volgt in de 4e nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *