Wat zouden we zijn zonder Café De Zak?

Natuurlijk zijn vrijwilligersactiviteiten belangrijk in een dorp als Ovezande. Maar wat zouden we zijn zonder de bakker, de supermarkt, de snackbar, Humpy Dumpy en vooral niet te vergeten Café de Zak! Die zaken zorgen ervoor dat er veel aanloop is en het dorp niet inslaapt. Als de eigenaresse van het Café dan ook nog eens actief is in het vrijwilligerswerk wordt het tijd om eens een kijkje te gaan nemen als klant in het café!

Een mooie gelegenheid was afgelopen zondag. The Acoustic Company zou een optreden verzorgen, zoals Petra zo vaak activiteiten organiseert in “De Zak”. Ook dit jaar zal iedere laatste zondag van de maand weer een band in haar café optreden, net als vorig jaar. Om te weten wat er allemaal bij haar te doen is moet je wel even haar facebookpagina “liken” want adverteren in “Ovezande roept u maar” doet ze niet. Daar is volgens haar die site niet voor bedoeld.

Haar zaak liep langzamerhand aardig vol en de gasten konden genieten van geweldige muziek en zang van Frances Sis en haar collega’s. Voor Frances pas de derde keer dat ze voor publiek optrad dus de zenuwen gierden door haar keel.

Geheel onterecht, want ik zou The Acoustic Company zeker inhuren mocht ik een feest hebben of bij een bijzondere gelegenheid. De liedjes uit de jaren zeventig als “One love, Never marry a railroad man, Hotel California” en andere meezingers klonken geweldig.

Bandleider Kees Wondergem (Surrender) blijkt dan ook geen onbekende in de muziekwereld te zijn. Hij heeft kort geleden het voortouw genomen om de band samen te stellen en optredens te verzorgen in de Bevelanden . Hij wil bereiken dat de live muziek weer terug naar de cafés komt en dat mensen genieten van de saamhorigheid, zodat een dorp blijft leven. Zo heeft Kees gezorgd voor de deur aan deur flyers. 

Kortom een geweldige middag, die zeker voor herhaling vatbaar is. Opvallend is wel dat het mannelijk geslacht oververtegenwoordigd is bij de gasten. Dat blijkt in Zuid-Beveland nogal gebruikelijk te zijn. De dames weten echter niet wat ze missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *