Wie was er bij?

In 2004 was Borsele aangewezen als de gemeente voor de Nationale Boomfeestdag. Aanvankelijk was e.e.a. georganiseerd omtrent de geboorte van Princes Amalia maar daags voor het festijn overleed koningin Juliana. De boom is toen aan haar opgedragen. Kinderen uit heel Zeeland waren uitgenodigd voor deze boomfeestdag, waaronder kinderen uit Ovezande.

De leerlingen uit Ovezande waren erg boos omdat de door hen en andere kinderen met veel ceremonie geplaatste bomen daags na het planten waren verwijderd en elders in de Borsselse polder herplaatst. Ben je of ken je iemand die destijds als leerling van de Zandplaat bij die boomfeestdag aanwezig was en nu rond de 30 jaar zal zijn, laat dit dan even weten via een mailtje aan info@dorpskrantovezande.nl

Hun verhaal, hun jeugdervaring, van de gebeurtenis is een waardevolle aanvulling op de ‘geschiedschrijving’ van Borssele.

De bovenstaande afbeelding van de plaquette is, vanwege het overlijden van Juliana, nooit toegepast. Op het hek rond de huidige koningsboom zit een plaquette met een korte verwijzing naar de toenmalige koningin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *