Afscheid van Humpy Dumpy

Alweer ruim 37 jaar geleden verhuisde Corrie Franse met haar gezin vanuit Kwadendamme naar de Mauritsstraat in Ovezande. Ook toen al zat aan de Hoofdstraat een zaak met de naam Humpy Dumpy, maar deze verkocht destijds alleen tweedehands kinderkleding. De eigenaresse van Humpy Dumpy was Gerda Lindenbergh en die had er eigenlijk wel genoeg van en vond in Corrie een geïnteresseerde koper.

De voormalige eigenaresse vertrok naar Brabant en Corrie installeerde zich met man en kinderen aan de Hoofdstraat 55. Daar zou ze meer dan 35 jaar een tweede hands kledingzaak drijven. Van lieverlee werden de kinderkleding en de badjes vervangen door dameskleding. Ook werd de garage erbij betrokken om er pashokjes van te maken.

Veel mensen uit Ovezande en wijde de omgeving wisten al snel de zaak van Corrie te vinden om kleding in te leveren, maar zeker ook om mooie kleding te kopen. Want wat ze verkocht was aantrekkelijk van prijs, niet gebonden aan de mode van dat moment en ook nog eens goed voor het milieu. Regelmatig was ze ook te vinden met een kraampje bij activiteiten als Jumpin De Weel, Ringrijden en voorheen ook bij Klomppop.Maar helaas komt aan alles een einde, na 35 jaar heeft Corrie besloten na 2 december haar deuren te sluiten. Dat besluit is niet zomaar van de ene op de andere dag genomen, het kostte haar moeite aan het idee te wennen en de afwikkeling neemt ook nogal wat tijd in beslag. De zaak verhuren aan iemand anders is niet mogelijk. De winkel maakt namelijk onderdeel uit van hun woning.

Zaterdag 2 december 2023 neemt ze afscheid van haar klanten en met hen zal ze  proosten op 35 mooie jaren. We zullen Humpy Dumpy missen!