Handboogsport

Handboogsport

Samenwerking in de Stichting Handboogsport Accommodatie Ovezande
Omstreeks 1985 richtten de verenigingen Zeelandia, Spes Nostra, Willem Tell en UNO zich afzonderlijk van elkaar tot de gemeente Borsele met het verzoek voor hun vereniging terrein en accommodatie beschikbaar te stellen. Het duurde tot 1994 voordat de gemeente een terrein en subsidie beschikbaar stelde onder de voorwaarde dat de drie in Ovezande gevestigde wipschutterijen en de doelschutterij een gezamenlijk plan zouden ontwikkelen.

Bouw accomodatie
Eind 1995 kon in Ovezande gestart worden met de bouw van een accommodatie. Door de grote inzet van vele vrijwilligers, vaak leden van de verenigingen, en mede door de steun van de gemeente en particulieren, kon in anderhalf jaar tijd het werk geklaard worden. Op vrijdag 4 juli 1997 is de accommodatie aan de Landweg 2 te Ovezande officieel geopend.

Het resultaat is een unieke boogschietsportgelegenheid. Het traditionele wipschieten en het doelschieten vinden plaats in hetzelfde gebouw, waar de liggende wip en de doelen vast staan opgesteld. Op de buitenaccommodatie staan de stengen opgesteld naast de doelen voor de doelschutterij.
Het beheer over dit gecombineerde complex wordt gevoerd door de Stichting Handboogsport Accommodatie Ovezande, waarin de vier verenigingen gelijkelijk deelnemen. Het onderhoud en de baractiviteiten worden geheel gedaan door vrijwilligers uit de vier in de Stichting deelnemende verenigingen en kijk eens op hun website: www.handboogsport-ovezande.nl