Klomppop

Artiesten en uitgestelde 40e Klomppop blijven elkaar trouw 


Festival benut vrijdagmiddag na hemelvaart voor uitbreiding van driedaags festival      

Tot tweemaal toe moest de veertigste Klomppop al een jaar worden doorgeschoven. De artiesten en het festival bleven elkaar al die tijd perspectief bieden en vandaag wordt bekend dat ook voor het laatste weekend van mei 2022 de line-up intact blijft. En dat is inmiddels een stevig affiche geworden.

Op de zaterdag wordt het dringen bovenaan de poster want naast de headliners Thomas Azier, Joost en Roxeanne Hazes groeiden de laatste twee jaar ook Wies en Son Mieux door tot publiekstrekkers, net als Het Gezelschap en het Belgische The Guru Guru. Op vrijdagmiddag, de vrije dag na hemelvaart, begint het programma een paar uur vroeger dan normaal en komen er podiumplekken vrij voor opkomend talent naast de finale van Spectra. ’s-Avonds zal rockband Navarone afsluiten op het hoofdpodium.

De zondag blijft de familiedag met de straattheatermiddag, een show van de onhandige klussers Buurman & Buurman. Muziek is er van Gino & The Bulldoze Band en de bekendste coverband van Nederland: The Dirty Daddies. De kaartverkoop van weekend- en campingtickets is inmiddels gestart. Zodra de voordelige early bird tickets (35 euro voor drie dagen) uitverkocht zijn komen ook losse dagkaarten beschikbaar.

Historie Klomppop
Klomppop begon in 1981 als ééndaags indoorfestival in De Stenge in Heinkenszand op Hemelvaartsdag. De organisatie was in handen van het naamgevende jongerencentrum De Klomp uit Ovezande. Vele nationale en internationale grootheden betraden er het podium, o.a. Herman Brood, Candy Dulfer en Bobby Byrd & The JB’s Allstars. Op de laatste editie in De Stenge speelde Bløf, die net met eigen nummers waren begonnen. Een jaar later in 1995 verhuisde het festival naar twee tenten op het sportveld van Ovezande. Jarenlang was de hemelvaartdonderdag voor het popfestival Klomppop en de zondag erna voor het Straatfestival Ovezande. Opkomende en gevestigde namen bezoeken het festival waaronder Raymond v/h Groenewoud, Racoon, Caro Emerald, Band Of Skulls, Kensington en Danny Vera. In 2016 verlaat Klomppop de donderdag en komt er een derde festivaltent. Deze formule groeit met de vrijdag als derde festivaldag en de zondag met straattheatermiddag als familiedag. De vaste plek in de evenementenkalender wordt het laatste weekend van mei. De meest recente (39e) editie in 2019 was totaal uitverkocht.    

Artiesten

Vrijdag:

Navarone

Hoe vaak is de klassieke rock inmiddels al dood verklaard? Zolang Navarone nog podia en festivals door het hele land onveilig maakt in ieder geval nog veel te vaak. Navarone is een sixties rockband met als grootste invloed Led Zeppelin en als geheim wapen de dijk van een stem van Merijn van Haren. De band trekt al jaren volle zalen in de Nederlandse clubs, maar brak definitief door met hun deelname aan The Voice of Holland. Navarone brengt originele classic rock in een modern jasje en zorgt er ook nog eens voor dat je in één uur je gitaarsolo-quotum haalt voor de rest van het daaropvolgende halfjaar.

Zaterdag:

Thomas Azier
De popprins uit het hoge Noorden van het land heeft de wereld al lang gezien. Zijn eerste album schreef hij in de donkere krochten van Berlijn, zijn tweede in het charmante Parijs en zijn laatste in Kyoto en New York. Op elk album weet hij op briljante wijze het gevoel van de stad te verwerken in zijn muziek. Maar wat Thomas Azier kenmerkt is zijn gevoel voor het perfecte popliedje. Kraakheldere piano’s, ruige electro en dreunende beats en Azier’s falsetto slaan een nieuw donkerder en abstracter hoofdstuk in, met Klomppop als tijdelijke basis voor het fantastische universum van Thomas Azier. Een gegarandeerd hoogtepunt.

Roxeanne Hazes
Ondanks de onvermijdelijke band met haar vader is Roxeanne Hazes dwars haar eigen ding gaan doen. Roxeanne laat zien dat de familie Hazes meer kan dan smartlappen en levensliederen, zo brengt ‘Rox’ popmuziek voor de dansvloer met een gouden randje. Poppy genoeg voor de nieuwkomers, alternatief genoeg om het spannend te houden, Roxeanne Hazes is een popkoningin in wording.

Wies
Landelijk doorbreken met je debuutsingle, het moet je maar lukken. Het overkwam Wies met ‘Soms Is Het Te Laat’. Wies heeft inmiddels haar debuutalbum uitgebracht welke enkel uit hits bestaat als ´Radiostilte´, ´Barman´ en ´Gewoon je Maat´. Poprock in het Nederlands met piekfijne teksten en een rammelend geluid met een randje. Voor fans van een vroege Spinvis.

Son Mieux
Son Mieux, begonnen als singer-songwriterproject Camiel Meiresonne is inmiddels uitgegroeid tot een festivalfavoriet in wording. De uitbreiding naar eens zeskoppige band heeft de band een groots geluid gegeven en met zijn mix van folk, country en rock begint Son Mieux gevaarlijk dicht in de buurt te komen van bands als Arcade Fire en Fleetwood Mac. Bij Son Mieux krijg je niet zomaar een show, maar een viering.

Het Gezelschap
Het Gezelschap is hiphop uit de donkerste bruine kroegen, waar dat laatste glaasje gepaard gaat met dronkenmans-poëzie. Beats om je wakker mee te slaan, Jordy (van De Likt) als hyperactieve aanjager, Juno Rissema (nachtburgemeester van Dordrecht) als poëet op de barkruk en Diggy Rast als scherpschutter met de sickste flows. Begin 2019 werd De Klomp al vakkundig afgebroken zonder ook al maar één track te hebben uitgebracht. Als Klomppop dan eenmaal begint keert dit bonte gezelschap terug naar Ovezande met een debuutalbum simpelweg getiteld ‘De Plaat’.

The Guru Guru
Het blijft alternatieve rockbands regenen in België, The Guru Guru als één die de dijk doet doorbreken. De band bestormde het vlakke land met debuutalbum ‘Pchew’ en zijn sindsdien gekatapulteerd tot de absolute top van het Belgische livecircuit. Uiterst agressieve baslijnen, brullende vocalen en een naar noise neigende altrock waarbij een moshpit niet uit te sluiten is. Met hun nieuwe plaat ´Point Fingers´ ligt de doorbraak op de loer. Check ook zéker even de track ‘We Had Been Drinkin’ Bad Stuff’ voor je dagelijkse klap in je gezicht van een basgitaar.

JOOST
Joost Klein: schrijver, Youtube-ster, rapper, de albino, Scandinavian Boy. Joost is de eerste Nederlandse megaster van de nieuwe generatie Z en is sinds zijn mixtape ‘Scandinavian Boy’ uit 2017 niet meer weg te slaan van de festivals. Brutaal als hij is nodigde hij zichzelf uit op Pukkelpop 2019 op de track ‘Albino’ van zijn debuutalbum, wat hem er uiteindelijk nog bracht ook. Joost mixt Nederlandstalige hiphop met 90’s gabber en hardstyle. Zijn teksten barsten van inventief gebruik van de Nederlandse taal. Joost is de hype voorbij en inmiddels een vaste waarde in het Nederlands poplandschap.

Zondag:

The Dirty Daddies
De koningen van de mashup zwaaien de scepter op de zondag van Klomppop. In een wirwar van gierende gitaren, dreunende drums en bonkende beats en een vleugje confetti doen de Dirty Daddies waar ze het best in zijn: Feest met een hoofdletter F door de tent laten brullen. Houd je biertje stevig vast, want deze aardschok ga je nog even voelen.

Buurman & Buurman
De wereldberoemde buurmannen komen samen het podium van Klomppop onveilig maken met de leukste interactieve show voor jong en oud! Dans met de buurtjes, leer over de klusjes die de buurmannen doen en ontmoet de mannen in het echt. A je to!

Gino & The Bulldoze band
Wereldbekend in Zeeland en toevallig ook daarbuiten: Gino Buysrogge heeft met de helft van de Nederlandse artiesten samengewerkt, gewerkt als muzikant bij de Efteling, de wereld afgereisd en is daarnaast ook nog docent aan het Goese Lyceum. Met zijn Bulldozeband zal hij Klomppop platwalsen.

Klomppop 2022

Locatie: Sportpark De Fazant – Ovezande (Zeeland)

Line-up al bevestigd:
VRIJDAG 29 MEI:
Navarone
Spectra-finale

ZATERDAG 30 MEI:
Thomas Azier, Joost, Roxeanne Hazes
Son Mieux, Wies,
Het Gezelschap,
The Guru Guru (B)

ZONDAG 31 MEI:
Straattheatermiddag
Buurman & Buurman theatershow
The Dirty Daddies,
Gino & The Bulldoze Band,

Informatie over toegangsbewijzen
ticketlink: https://klomppop.stager.nl/klomppop/tickets