Klomppop

PERSBERICHT

Klomppop Festivalweekend verrijkt programma met zeven namen en nieuw concept
Vrijdagheadliner is Tim Knol & The Blue Grass Boogiemen

Het programma van Klomppop was al redelijk op dikte met namen als Maan, Claw Boys Claw, Fresku, Raggende Manne en Indian Askin. De afsluitende bands van de vrijdag waren echter nog niet bekend. Na de Spectra-finale zullen Tim Knol & The Blue Grass Boogiemen het podium innemen. De singer-songwriter heeft uit voorliefde voor bluegrass en country de samenwerking gezocht met dit viertal en brengen dit voorjaar nog een plaat uit. De vrijdag wordt afgesloten door Borokov Borokov, een opkomend vlaamstalig kwartet dat makkelijk een feestje bouwt met aanstekelijke elektrodeuntjes.    

De Zeeuwse Isabelle van Beek staat onder de bandnaam YSA aan de vooravond van een landelijke doorbraak. Ze is steeds vaker te gast bij 3FM en Klomppop laat haar de vernieuwde Mainstage openen. Bevestigd voor de Oâlles Loco?-tent is mixmeester DJ Sandstorm. Hij zal het publiek met zijn bekende mashups door drie decennia Nederlandse dancemuziek loodsen.

Voor de straattheatermiddag op zondag 26 mei druppelen de eerste namen binnen en is bekend dat de metalblaaskapel Blaas Of Glory in volle glorie te aanschouwen is. Het feestje zal daarna nooit ver weg zijn met Staal Met Glazen, die zichzelf beschrijft als Nederpopskafeestfolkband.

Klomppop wil op de zondag met een entreeprijs van vier euro vooral een festival voor de hele familie zijn. Tot nu waren de jongeren tussen 12 en 18 jaar daarin een beetje onderbedeeld. Speciaal voor die doelgroep lanceert Klomppop onder de werktitel: U18 een nieuw programmaonderdeel. Tussen half vier en half zes is de tent hun domein met muziek van de Kloetingse DJ Nikki en als hoogtepunt een optreden van Jiri11, bekend als vaandeldrager van hiphop- en fashioncollectief Anbu Gang. Ook een deel van het straattheaterprogramma zal afgestemd worden op dit jeugdig publiek. De komende weken zal het festival via social media oproepen samen de beste naam voor dit concept te vinden.

De online voorverkoop van weekendkaarten en dagkaarten voor vrijdag en zaterdag loopt via www.klomppop.nl en vanaf heden ook via De Drvkkery in Middelburg en de Kreahoek in Ovezande.

————————

Klomppop Festivalweekend 2019
vrijdag 25 mei 20:00uur – 01:30uur
zaterdag 26 mei 13:00uur – 01:30uur
zondag 27 mei 2018 11:00uur – 23:00uur

Sportpark De Fazant – Ovezande

Line-up reeds bevestigd:
VRIJDAG 24 MEI:
SPECTRA-FINALE: DESIGNER VIOLENCE, KIKI, STONY
TIM KNOL & THE BLUE GRASS BOOGIEMEN, BOROKOV BOROKOV

ZATERDAG 25 MEI:
MAAN – FRESKU – CLAW BOYS CLAW – INDIAN ASKIN – RAGGENDE MANNE – SONS – KNARS – SMELLY KITCHEN – TAPE TOY – ZANGER KAFKE – YSA – DJ TIMSKI – DJ SANDSTORM

ZONDAG 26 MEI:
STRAATTHEATERMIDDAG, BRADERIE & KINDERMARKT
Muziek:
TANTE JOKE KARAOKE BAND, STAAL MET GLAZEN, JIRI11, BLAAS OF GLORY,  DJ NIKKI

Informatie over toegangsbewijzen
Voorverkoop:
Vrijdag: 7,50 euro

Zaterdag: 22,50 euro
Weekend: 27,50 euro  (10 vriendenticket 250 euro)
Campingticket 12,50euro

ticketlink: https://klomppop.stager.nl/klomppop/tickets

Vrijdag en zaterdag zijn gratis voor kinderen tot en met 12 jaar mits onder begeleiding van volwassene. De entreebijdrage op zondag is 4 euro aan de dagkassa voor iedereen ouder dan 8 jaar.

Parkeren bij festivalterrein is gratis

Media
www.klomppop.nl
www.facebook.com/klomppop
www.instagram.com/klomppop
Twitter: @klomppop
Event-pagina:
https://www.facebook.com/events/340056503184729/

Maan, Fresku en Indian Askin naar Klomppop Festivalweekend 2019

Ovezands festival start voorverkoop voor vroege vogels met vijf namen

Klomppop Festivalweekend, het grootste en oudste festival van Zuid-Beveland komt met de eerste namen voor 2019. Het evenement in Ovezande heeft zich genesteld op het laatste weekend van mei en vrijdag de 24e  is de openingsavond met onder andere de finale van Spectra. De zaterdag is voor pop, rock en hiphop en zondag 26 mei richt het programma zich op de hele familie met de straattheatermiddag en een muziekprogramma van cover- en tributebands.

Met de start van de voorverkoop van early-bird kaarten worden ook de eerste vijf namen van de line-up wereldkundig. Zaterdag omstreeks half negen staat op de Mainstage MAAN met haar band. De winnares van The Voice is er in geslaagd één van de populairste artiesten van Nederland te worden. Ze had niet alleen een uitverkochte clubtour, ook grote zalen als Ziggo-dome en Ahoy krijgt ze moeiteloos mee. Voor de zaterdag keert Indian Askin terug naar Klomppop. De vorige keer in 2016 waren singles als “Answer” en ‘Really Wanna Tell You” net vers en dat zijn inmiddels klassiekers te noemen. In januari 2019 zal het langverwachte tweede album van de nu-punkband uitkomen om vervolgens live te gaan knallen op grote podia en festivals. Ook een knaller maar dan uit de hoek van rap en hiphop is Fresku. Het werk van het Eindhovense multitalent kenmerkt zich door de combinatie van grappig en serieus, van knipoog en oprechtheid. Tien jaar na de release van ‘Twijfel’ hoort hij nog steeds bij de meest toonaangevende rappers van het land.

Wie de laatste jaren op de zaterdag van Klomppop is geweest, weet dat de derde tent een continue stroom van hilarisch vermaak huisvest. Waar op de Mainstage en Spectra-stage liefhebbers uitsluitend bediend worden met kwaliteit, talent en eigen werk, laat de organisatie hier alle principes los. ‘Als het maar gezellig is’ en dat gaat met Zanger Kafke wel lukken. De jonge Brabander, bekend van de hit ‘Springen’ schept niet op over zijn zangkunsten maar belooft wel dat het dak er af gaat.

Wil je zelf op Klomppop je zangkunsten laten horen? Dat kan op zondagavond als de Tante Joke Karaoke Band op het podium komt. Dit concept is in het hele land een succes in de grote poppodia.  In uitverkochte zalen zingen de bezoekers onder begeleiding van deze professionele band hun favoriete karaoke-hits. Dat kan nu dus ook op Klomppop en samen zingend sluit het weekendfestival af.

Met de bekendmaking van de eerste vijf namen van het programma start ook de voorverkoop van de eerste kaarten met korting voor vroege vogels. Klomppop is al een laagdrempelig festival, zo is toegang tot 12 jaar onder begeleiding gratis. Tot eind december is een beperkt aantal weekendkaarten beschikbaar voor slechts 21,50 euro inclusief transactiekosten via www.klomppop.nl.

Klomppop Festivalweekend 2018

vrijdag 25 mei 20:00uur – 01:30uur
zaterdag 26 mei 13:00uur – 01:30uur
zondag 27 mei 2018 11:00uur – 23:00uur
Sportpark De Fazant – Ovezande

Line-up reeds bevestigd:
VRIJDAG 24 MEI:
SPECTRA-FINALE: DESIGNER VIOLENCE, KIKI
ZATERDAG 25 MEI:
MAAN – FRESKU – INDIAN ASKIN
ZONDAG 26 MEI:
STRAATTHEATER, BRADERIE & KINDERMARKT
Muziek:
TANTE JOKE KARAOKE BAND

Informatie over toegangsbewijzen
Voorverkoop:
ticketlink: https://klomppop.stager.nl/klomppop/tickets
Vroege vogel weekendtickets vrij/zat/zon: 21,50 euro
Campingticket 12,50euro
Vrijdag en zaterdag zijn gratis voor kinderen tot en met 12 jaar mits onder begeleiding van volwassene.

Parkeren bij festivalterrein is gratis
Media
www.klomppop.nl
www.facebook.com/klomppop
www.instagram.com/klomppop
Twitter: @klomppop
Event-pagina:
https://www.facebook.com/events/340056503184729/

Klomppop Festival Weekend 2018

Teaser van de line-up van drie dagen Klomppop Festivalweekend met Moss, RONDÉ, Kraantje Pappie, The Cool Quest en veel veel meer