Leespunt Ovezande

Bezoek ook eens het leespunt van de Bibliotheek

Een leespunt is een service van de Bibliotheek die gekoppeld is aan ‘de Bibliotheek op school’. Met ‘de Bibliotheek op school’ slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen en is er meer aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op school én thuis. Het leespunt van Ovezande is gevestigd in Basisschool De Zandplaat.

Het leespunt is voor iedereen.

Iedereen uit de omgeving is welkom! De aanwezige collectie richt zich voornamelijk op kinderen van 0 – 14 jaar, maar iedereen kan gebruik maken van het leespunt als inlever- of afhaalpunt. Zo kunnen leden vanuit huis een boek of dvd reserveren en deze ophalen bij een leespunt in de buurt. Reserveren kan via https://www.bibliotheekoosterschelde.nl/collectie.html.

Het leespunt wordt bemand door een leesconsulent die bekend is bij de leerlingen. Zij maakt de leerlingen tijdens schooltijd enthousiast om te lezen en voorziet ze na schooltijd van de juiste boeken om mee te nemen naar huis. De leesconsulent kan ook helpen bij het maken van een reservering of bij een andere hulpvraag m.b.t. de Bibliotheek.

Openingstijden

Iedere donderdagmiddag van 14.00 – 15.00 kunt u terecht. Tijdens schoolvakanties is het leespunt gesloten. Kunt u niet tijdens dit tijdstip, maar wenst u wel gebruik te maken van het leespunt? Vraag dan naar de mogelijkheden bij de leesconsulent van het leespunt : Jessica Schipper, j.schipper@bibliotheekoosterschelde.nl

Voor meer informatie kunt u terecht op www.bibliotheekoosterschelde.nl