Wat staat er te gebeuren?

ELVIS-kerkdienst op Klomppop-terrein

De mooiste gospels van Elvis horen in een kerkdienst? Dat kan op zondag 26 mei 10.30 uur op het festivalterrein van Klomppop (Nieuwstraat 31 in Ovezande). Elvis-dominee Fred Omvlee uit Monnickendam komt dan naar Ovezande om daar een speciale Elvis-kerkdienst te houden. Hij was elf jaar toen Elvis overleed. ,,Van rock-‘n-roll had ik nog nooit gehoord, ik had net ABBA ontdekt. Maar opeens was Elvis overal op tv. En ik werd fan.” Pas later werd de gospelmuziek van Elvis belangrijk voor hem. ,,Tot dat moment vond ik die maar zoetsappig, maar nu raakte het me. Daar wilde ik iets mee doen.” Toen Omvlee dominee was, leerde hij zijn gospels pas echt waarderen. Ik besefte: deze grote ster was ook een eenzame zoeker, die rust zocht in helaas verkeerde middelen, maar ook in het geloof en gospels. Mijn verkondiging is: ‘Zelfs al eindig je als Elvis, te jong, depressief, eenzaam, verslaafd: je valt niet uit Gods hand. God houdt van jou’. ‘Dat wil ik door laten klinken in mijn Elvis-kerkdiensten. Er wordt geregeld een traantje weggepinkt, maar is ook luchtig.’

Iedereen is van harte welkom om de Elvis-viering mee te beleven. Tijdens de kerkdienst is er kindernevendienst. De entree is gratis. Na afloop is er ruimte voor ontmoeting met koffie/thee/fris.

_________________________________________________________________________

Darten in Café de Zak

Tot voor kort had Café de Zak een eigen dartteam dat iedere week wedstrijden dartte. De ene week thuis en de andere week uit. Helaas zijn zij verhuisd naar een andere locatie.Café de Zak is echter een geweldige plek om een potje te darten, onder het genot van een drankje en een bitterbal. Komt u ook kijken of dit een sport is die u graag uitoefent?

Vrijdag 31 mei, 23 augustus of 27 september 2024 van 19.00 tot 21.00 uur staan wij voor u klaar, zodat u deze sport kunt ervaren. Dus geef u op! Dat kan bij: Michiel Ruiter, Groenedijk 11, Ovezande. Tel. 06-14 12 87 13. e-mail: aafchiel@kpnmail.nl Vermeld wel je naam, leeftijd, telefoonnummer en e-mail! Hopelijk zien we u op vrijdagavond 31 mei!

______________________________________________________________________

Jongeren krijgen hun eigen festival op Klomppop-terrein

SooSTour, Klomppop en de Culturele Raad Borsele hebben de handen ineengeslagen en organiseren vrijdag 24 mei op het festivalterrein van Klomppop een festival voor jongeren van 13 tot 18 jaar: Wajow! Trobi, Russo, Jesse Hoefnagels, Maks en Marc Floor treden op, Hillfire is host van het festival. Naast alle muziek is er veel te doen op het terrein.
Een festival op het terrein van een bestaand festival, tijdens datzelfde festival … Is dat niet vreemd? Nee, vinden de drie initiatiefnemers. Jongeren worden vanwege de alcoholwet vaak geweerd van festivals. SooSTour, Klomppop en de Culturele Raad Borsele willen jongeren tussen de 12 en 18 jaar in en van buiten de gemeente Borsele een leuke festivalervaring bieden. Wajow is dé plek waar ze kunnen samenkomen, elkaar leren kennen en genieten van muziek die zij leuk vinden.
Op de eerste editie van Wajow! staan de bekende namen Trobi, Maks, Jesse Hoefnagels, Russo en Marc Floor. Eerstgenoemde is de afsluiter. Zijn album ‘Trobi On The Beat’ uit 2022 werd door radiozender FunX uitgeroepen tot album van het jaar. Vorig jaar scoorde Trobi samen met Ronnie Flex en Bilial Wahib met het liedje ‘Love song’ zijn eerste nummer 1-hit in de Spotify Top 50. Daarna werkte hij voor ‘Ome Duo’ samen met Kraantje Pappie, Chivv, Angela Groothuizen en ADF Samski. Ook dit liedje sloeg in als een bom.

_________________________________________________________________________

Handboogschieten in Ovezande

Ovezande bestaat 700 jaar, de handboogverenigingen oftewel de wipschutters bestaan ook al vele jaren. Spes Nostra 89 jaar, Willem Tell viert dit jaar zijn 150 bestaan,  Zeelandia 90 jaar en de doelvereniging U.N.O. 41 jaar. U ziet 4 handboogverenigingen in één dorp. De wipschutters doen hun sport op de 4 wippen (masten) of op de liggende wip (binnen) aan de Landweg en de doel op de blazoenen die binnen en buiten zijn opgesteld.

Bent u een fanatieke sporter en houd u van techniek, dan is het doelschieten uw sport, houd u meer van gezelligheid en op een leuke manier bezig te zijn dan is het wipschieten daar bij uitstek geschikt voor.Het handboogschieten kunt u als individu, maar ook in teamverband uitoefenen.

Op 21 juni en 27 september

aanvang: 19:00 uur bent u van harte welkom en kunt u kennismaken met al deze disciplines en kunt u onder deskundige leiding de handboogsport beoefenen, bogen en pijlen worden ter beschikking gesteld.Tijdens deze avond zal de geschiedenis en het ontstaan van de schutterij met al zijn verenigingen worden uitgelegd.

Geef u op om mee te doen! kan bij:Michiel Ruiter, Groenedijk 11, Ovezande. Tel. 06-14 12 87 13. e-mail: aafchiel@kpnmail.nl Vermeld wel je naam, leeftijd, telefoonnummer en e-mail. 

________________________________________________________________________

Badmintonvereniging De Vrolijke Meppers

In de gymzaal aan de brede school De Zandplaat (ingang Oud – Ovezandseweg) wordt er elke donderdagavond badminton gespeeld door een groepje enthousiaste & sportieve mensen. We zijn momenteel met 9 mensen, maar we zouden het leuk vinden als we de groep uit konden breiden. Wat is het dan ook leuk dat we hier momenteel wat meer aandacht aan kunnen besteden. De meesten hebben vast al een kleine flyer in de brievenbus gehad met de verschillende datums waarop je kunt komen.Daarvan hebben we al 7 aanmeldingen ontvangen! Men kan gratis komen proberen op

vrijdagavond 7 juni of 30 augustus

We spelen van 19.15 tot 20.15 uur. Wij nemen onze eigen badmintonracket altijd mee.Het is een aanrader als je er zelf een hebt deze ook mee te nemen.Ervaring is niet vereist. Het is toegankelijk voor iedereen.Na de training ben je welkom in Café de Zak voor meer informatie over de badmintonavond.Hierbij krijg je 1 gratis consumptie. Kom gerust eens lang om te kijken of het iets voor jou is.Iedereen is van harte welkom! Heeft u het altijd al eens willen proberen, geef dan op om mee te doen!

Dat kan bij:: Michiel Ruiter, Groenedijk 11, Ovezande. Tel. 06-14 12 87 13. e-mail: aafchiel@kpnmail.nl Vermeld wel je naam, leeftijd, telefoonnummer en e-mail. 

_______________________________________________________________________

Uitdaging: Jeu de boules in de buitenlucht

Tijdens het jubileumjaar Ovezande 700 kan je op 31 mei, 21 juni of 13 september kennis maken met Jeu de boules.Van top tot teen in beweging met je hele lichaam en met uiterste concentratie. Een van de beste sportactiviteiten voor jong en oud. Al 4 jaar zijn we trots op onze jeu de boulesbaan achter de pastorie. Om de veertien dagen spelen we daar op vrijdagmiddag onze competitie en aan het eind van het seizoen maken we bekend wie de winnaar is geworden van de wisselbeker. We hebben een gezellig team en er kunnen nog meer mensen bij, dus kom eens kennismaken. Oefenballen en begeleiding zullen aanwezig zijn.

Opgeven voor een kennismaking met Jeu de boules tijdens Ovezande 700 kan bij:Michiel Ruiter, Groenedijk 11, Ovezande. Tel. 06-14 12 87 13. e-mail: aafchiel@kpnmail.nl Vermeld wel je naam, leeftijd, telefoonnummer en e-mail. 

________________________________________________________________________

Biljarten in het Trefpunt 

Wilt u op een rustige manier sporten, kom dan biljarten! Deze mogelijkheid is er in het Trefpunt bij de biljartvereniging D.O.S.(door oefening sterk) en de K.B.O. afd. biljart. Biljart kan worden gespeeld in vrije onderlinge partijen of in competitieverband. Oefenen kan op dinsdagmiddag en op donderdagmiddag en donderdagavond, of in overleg. Zowel dames als heren zijn van harte welkom. Deskundige begeleiding is aanwezig. 

Wilt u het eens proberen, dat kan op 23 augustus of 27 september?

Aanvang 19.00 uur. Geef je op bij:Michiel Ruiter, Groenedijk 11, Ovezande.Tel. 06-14 12 87 13, e-mail: aafchiel@kpnmail.nl .Vermeld wel je naam, leeftijd, telefoonnummer en e-mail. 

Beleef het volleybal in Ovezande

Ovezande bestaat 700 jaar, de volleybalclub van het dorp slechts zeven. Dit geeft aan dat het oude dorp mensen in beweging blijft brengen. Onze prachtige sportzaal is daarvoor de kweekplek. De volleybalclub telt nu bijna twintig sportieve mensen: jong en oud(er). In het jubileumjaar van Ovezande wil de volleybalclub meer mensen enthousiast maken voor volleybal. Kom ook een keertje kennismaken met dit mooie, veelzijdige en complete balspel. Dat kan op 12 april, 23 augustus en 13 september in de zaal aan de Meester Doctor Messtraat.

Natuurlijk, volleybal is best een uitdaging. Een spel van techniek, soms met een rode arm van het onderhands spelen. Het is ook een spel van snelle reflexen en van de bal die je met één contact bovenhands of onderarms moet sturen. Volleybal in Ovezande is vriendschap. Dat is het prachtige resultaat van een teamsport. Niet de beste speler bepaalt de gewonnen set, maar het hele team. Bij volleybal zien we geen individuele dribbel of een pass aan jezelf. Je speelt het spel samen met een ander. Als die toevallig een beetje minder is, dan moet je de juiste manier vinden om met die ander samen te spelen. Volleybal is dan ook het spel dat mensen in deze tijd een opkikker geeft, het spel dat verbindt. Daarom pakken we ook een paar keer per jaar, met zijn allen, na afloop van het spelletje, een lekker sapje of een stevige pint. Volleybal brengt je in beweging en verrijkt de omgang met elkaar.

Voetballen bij Sportclub DwO’15

Kennen jullie onze sportclub DwO’15 al? De omni-vereniging van Ovezande, Driewegen en omstreken met een ruim aanbod aan diverse sporten. Onze club speelt zowel op Sportveld ‘de Fazant’ in Ovezande als op Sportveld Driewegen in Driewegen. Voor iedereen is er plaats in één van onze voetbalteams. Vanaf de jeugd speel je met je vrienden en vriendinnen en krijg je training van onze vrijwilligers. Er is ook een damesteam, een 35+ team en drie seniorenelftallen. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau een balletje trappen binnen DwO’15. Op 7 juni en 13 september kun je terecht tijdens Ovezande 700.

Tennisvereniging DWO

In het kader van Ovezande 700 kun je op 21 juni en 30 augustus kennnismaken met tennis. Jullie zijn van harte welkom bij de tennis van DWO’15 van 19.00 uur tot 21.00 uur! Elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer en plezier in tennis beleven is deze avond het belangrijkste. Deze eerste avond is een professionele tennistrainer aanwezig en zijn er verschillende vrijwilligers die jullie kennis laten maken met tennis! Hoe werkt dat nu zo’n potje tennis, heeft u dat altijd al eens willen proberen, geef dan op om mee te doen!

Opgeven voor een kennismaking met volleybal, tennis en/of voetbal tijdens Ovezande 700 kan bij: Michiel Ruiter, Groenedijk 11, Ovezande, Tel. 06-14 12 87 13, e-mail: aafchiel@kpnmail.n