Soos de Klomp

Stichting Jongerencentrum De Klomp organiseert activiteiten in het in het compleet verbouwde dorpshuis in Ovezande. Het jongerencentrum steunt op drie pijlers :

  • de Jeugdsoos
  • de Kinderclub.
  • het Poppodium

Jeugdsoos de Klomp

Jeugdsoos De Klomp heeft als doel activiteiten te ontplooien voor en door de jeugd van Ovezande en omstreken. Hiervoor hebben ze de beschikking over een recentelijk compleet verbouwde stulpje in het dorpshuis van Ovezande. Ongeveer eens per maand wordt er een activiteit georganiseerd.

Om deze activiteiten te kunnen doen is er een leuke groep vrijwilligers die zich regelmatig inzetten voor de Ovezandse jeugd. De jeugdsoos beschikt over een moderne muziek- en lichtinstallatie en een goed ingerichte bar. Sinds kort zijn ze ook in het bezit van een aantal spelcomputers zoals een Wii en een Playstation III. Ook is er een beamer zodat er filmavonden georganiseerd kunnen worden, ook worden er buitenactiviteiten georganiseerd vanuit de jeugdsoos.

De avonden die ze organiseren zijn opgedeeld in twee groepen, de eerste is de kindersoos dit is voor de kinderen van de basisschool uit groep 6 t/m groep 8. De andere groep, de jeugdsoos, is bedoelt voor jeugd vanaf 13 jaar tot de veteranen die zich ook nog jeugdig voelen. Eens per maand is er een soosavond en jeugdsoos, meestal op de vrijdagavond.

Wees van harte welkom om eens een keer een kijkje te komen nemen in het prachtige gebouw, wellicht eens tijdens de jeugdsoos…

Het Poppodium

De Klomp is door de Jongerenraad van Borsele aangewezen als hét open podium voor jong muzikaal talent uit Borsele en omstreken! De Klomp heeft een  samenwerkingsverband met de organisatie van Spectra die de muzikale talentenjacht verzorgt. De voorrondes vinden plaats in het gebouw van De Klomp. De finale van de talentenjacht van Spectra vindt plaats op het Klompop Festivalweekend. Vrijdags  aan het einde van de avond is dat bekend, want dan hebben alle finalisten van de muzikale talentenjacht Spectra gespeeld. De winnaar mag een optreden verzorgen op het Klomppop Festivalweekend het jaar daarop.

Naast de samenwerking met de jongerenraad Borsele organiseert het poppodium ongeveer 4 maal per jaar een feestavond met verschillende artiesten. Zo heeft de BZB, The Wetnecks, Hottub Heroes, Kennéh, Peer, Staal met Glazen en Mooi Wark het podium al eens betreden.

Het Klomppop Festivalweekend

Iemand die zegt ‘er valt niets te beleven in Zeeland’ is nog nooit op het Klomppop Festivalweekend geweest! Gezelligheid, lol, feest, gekkigheid en de beste muziek komen jaarlijks samen tijdens het Klomppop Festivalweekend. Het voetbalveld van Ovezande verandert het laatste weekend van mei 3 dagen lang in een levendig festivalterrein waar je in iedere tent de meest verrassende artiesten vindt. Van het stadiongevoel in de grootste tent, loop je in een paar stappen naar kleinere podia waar je gekke muziek, maffe entertainers en lekker eten en drinken vindt.

Maar er is meer…wie zondag de eerste stappen binnen de borden in ‘Ovezande’ zet zal zien dat er om elke hoek een knetter gekke, totaal verrassende theaterartiest te vinden is! Jong en oud kan zich vermaken tijdens de straattheater-familiezondag van het Klomppop Festivalweekend. En dan hebben we het nog niet eens over de braderie gehad. Een gevarieerd aanbod wat verkocht wordt in de marktkramen.
Voor wie er tussen door de feest-uurtjes zijn hoofd wilt laten rusten, kan terecht op de Klomppopcamping! Een hemelse verblijfsplek, net om de hoek van het festivalterrein.

Klomppop is een festival waar je je, samen met je vrienden, laat verrassen door de leukste pop, urban, rock en feestmuziek tussen de kraampjes en theaterartiesten.