Of je het nu wilt of niet, je ontkomt op dit moment niet aan de discussie over het kabinetsbesluit om twee nieuwe kerncentrales in de gemeente Borsele te plaatsen. . In bijna alle dorpen zijn discussies gevoerd met geïnteresseerden of die worden nog gevoerd.

Inmiddels hebben we allemaal een brief van de gemeente gekregen met het verzoek een enquête in te vullen. Mochten inwoners toch meer willen weten, dan is er vandaag in de PZC voldoende informatie te vinden over de standpunten van voor-en tegenstanders onder deze link https://www.pzc.nl/zeeuws-nieuws/borsele-wil-geen-nieuwe-hoogspanningsmasten-als-er-twee-kerncentrales-verrijzen~a8f10c53/ en hoe de gemeente Borsele erover denkt. Daarnaast is er inmiddels in Driewegen een actiegroep ontstaan onder de naam “Borsele tot de kern” met de website www.borseletotdekern.nl via welke site ook hun pamflet te downloaden is.

Overigens is in de enquête ook goed te lezen welke vragen er leven bij veel inwoners. Niet alleen kerncentrales vragen immers om transport van energie, maar ook windmolens en velden met zonnepanelen. Weinig aandacht wordt trouwens besteed aan de kernafvalopslag (Covra) en de mogelijkheid om versneld een in ontwikkeling zijnde thoriumcentrale te bouwen. Dit soort centrales kennen geen gevaar voor een meltdown en het afval is minimaal in vergelijking tot de huidige centrales. Ook over de horizonvervuiling door windmolens en zonnepaneel parken wordt niet of nauwelijks gesproken. Kortom Borsele neem het initiatief en zorg voor oplossingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *